Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
W zależności od upodobań smakowych i rodzaju kapusty, jeśli nie lubisz zbyt kwaśnego kapuśniaku, delikatnie przepłucz kapustę.
Na dnie garnka rozpuść masło, zeszklij na nim cebulę, czosnek i ziemniaki.
Dodaj kapustę i paprykę wędzoną. Krótko podsmaż.
Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie i zalej wodą - tak, aby jej poziom przykrył warzywa. Gotować na wolnym ogniu, przez ok.15-20 minut.
W międzyczasie pomidory pokrój w kawałki.
W osobnym naczyniu w 500 ml wody rozmieszaj Pastę z pomysłem na zupę ogórkową Winiary.
Kiedy ziemniaki i kapusta zmiękną, do garnka dodaj pomidory, i rozmieszaną Pastę z pomysłem na zupę ogórkową Winiary i łyżeczkę majeranku.
Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut - do zagotowania.
Wyłów liście laurowe i ziele angielskie. Kapuśniak dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 0