Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bigos letni z cukinii

0
54 min
Łatwy

Składniki

-
8 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka Smaku Przyprawa uniwersalna
4 
Cebula
3 łyżek
Olej
2 
Cukinia
200 g
Kiełbasa wieprzowa
1 pęczek
Koperek
2 
Papryka czerwona
4 
Pomidory
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
5.31 g
Węglowodany
8.6 g
Tłuszcze
12.85 g
Wartość energetyczna
167.33 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

54 min
Krok 1
3 min
Cebulę obierz, opłucz i pokrój w plasterki.
Krok 2
3 min
Podsmaż na oleju.
Krok 3
4 min
Cukinię umyj, przekrój na połowę i wybierz łyżeczką gniazda nasienne.
Krok 4
3 min
Miąższ pokrój w kostkę (jeśli cukinie są młode, możesz ich nie obierać ze skórki).
Krok 5
10 min
Pokrojoną cukinię dodaj do cebuli, podlej odrobiną wody, trochę posól i duś pod przykryciem.
Krok 6
4 min
Kiełbasę pokrój w kostkę, dodaj do prawie miękkich warzyw.
Krok 7
3 min
Papryki oczyść i pokrój w kostkę.
Krok 8
8 min
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, wrzuć do patelni.
Krok 9
10 min
Duś bez przykrycia na dość silnym ogniu, często mieszając.
Krok 10
5 min
Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, słodką papryką i podduś jeszcze chwilkę.
Krok 11
1 min
Posyp pokrojonym koperkiem. Podawaj z pieczywem.
Bigos letni z cukinii

Krok 1 z 11

Cebulę obierz, opłucz i pokrój w plasterki.

Bigos letni z cukinii

Krok 2 z 11

Podsmaż na oleju.

Bigos letni z cukinii

Krok 3 z 11

Cukinię umyj, przekrój na połowę i wybierz łyżeczką gniazda nasienne.

Bigos letni z cukinii

Krok 4 z 11

Miąższ pokrój w kostkę (jeśli cukinie są młode, możesz ich nie obierać ze skórki).

Bigos letni z cukinii

Krok 5 z 11

Pokrojoną cukinię dodaj do cebuli, podlej odrobiną wody, trochę posól i duś pod przykryciem.

Bigos letni z cukinii

Krok 6 z 11

Kiełbasę pokrój w kostkę, dodaj do prawie miękkich warzyw.

Bigos letni z cukinii

Krok 7 z 11

Papryki oczyść i pokrój w kostkę.

Bigos letni z cukinii

Krok 8 z 11

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę, wrzuć do patelni.

Bigos letni z cukinii

Krok 9 z 11

Duś bez przykrycia na dość silnym ogniu, często mieszając.

Bigos letni z cukinii

Krok 10 z 11

Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, słodką papryką i podduś jeszcze chwilkę.

Bigos letni z cukinii

Krok 11 z 11

Posyp pokrojonym koperkiem. Podawaj z pieczywem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika