Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bigos wegetariański
Dodaj do CookBook

Bigos wegetariański

(2)
55 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Warianty przepisu

  • Przepis wariant klasyczny
    Klasyczny

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
800  g
Kapusta biała
300  g
Pieczarki
2 
Papryka czerwona
1 
Cebula
3  łyżek
Olej
2  łyżek
Koncentrat pomidorowy
2 
Liść laurowy
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
20.4 g
Wartość energetyczna
195.8 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
6.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Lekki, ale sycący bigos wegetariański z białej kapusty z podsmażaną cebulą, pieczarkami i czerwoną papryką możemy podać na gorący lunch lub na obiad z kromką pełnoziarnistego pieczywa. Doprawiamy go bardzo prosto: bulionem warzywnym WINIARY, koncentratem pomidorowym oraz laurowym listkiem. W sezonie - zamiast koncentratu - możemy dodać do bigosu 2-3 świeże pomidory, podsmażone na maśle. Jak każdy bigos - i ten najlepszy jest na drugi dzień... pod warunkiem, że coś zostanie :)

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody, dodaj bulion WINIARY i duś do miękkości.
  • Krok 2

    15 min
    Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na cząstki. Papryki pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
  • Krok 3

    5 min
    Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, cebulę i paprykę.
  • Krok 4

    2 min
    Dodaj do kapusty razem z liśćmi laurowymi.
  • Krok 5

    3 min
    Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.
  • Krok 6

    20 min
    Duś jeszcze przez około 20 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Bigos wegetariański

Krok 1 z 6

Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody, dodaj bulion WINIARY i duś do miękkości.

Bigos wegetariański

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na cząstki. Papryki pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.

Bigos wegetariański

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, cebulę i paprykę.

Bigos wegetariański

Krok 4 z 6

Dodaj do kapusty razem z liśćmi laurowymi.

Bigos wegetariański

Krok 5 z 6

Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.

Bigos wegetariański

Krok 6 z 6

Duś jeszcze przez około 20 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

4.5 z 5
4.5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
11
11
00
00
00

Opinie

5

Janina

Właśnie gotuję. Pachnie smakowicie
Anonim (niezweryfikowany) 01/23/2024-04:23 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 01/24/2024-12:29 CET
Janino, życzymy smacznego! 😊
4

Olga

Pycha!
Anonim (niezweryfikowany) 04/16/2021-01:05 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?
Reply by Expert 04/16/2021-09:15 CEST
Olga, cieszymy się, że Ci smakuje :)

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • środek do polerowania kuchni
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bigos staropolski

    Bigos staropolski

    4 godz 50 min Łatwy
  • Bigos myśliwski

    Bigos myśliwski

    2 godz 15 min Łatwy
  • Bigos z suszonymi śliwkami

    Bigos z suszonymi śliwkami

    3 godz 33 min Łatwy
  • Bigos z młodej kapusty

    Bigos z młodej kapusty

    1 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu