Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bigos wegetariański

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

800 g
Kapusta biała
300 g
Pieczarki
2 
Papryka czerwona
1 
Cebula
3 łyżek
Olej
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy
2 
Liść laurowy
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
11.2 g
Białko
6.01 g
Węglowodany
20.54 g
Wartość energetyczna
189.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody i duś do miękkości.
Krok 2
15 min
Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na cząstki. Papryki pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, cebulę i paprykę.
Krok 4
2 min
Dodaj do kapusty razem z liśćmi laurowymi.
Krok 5
3 min
Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
20 min
Duś jeszcze przez około 20 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.
Bigos wegetariański

Krok 1 z 6

Kapustę poszatkuj, zalej małą ilością wody i duś do miękkości.

Bigos wegetariański

Krok 2 z 6

Pieczarki oczyść, umyj i pokrój na cząstki. Papryki pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i również pokrój w kostkę.

Bigos wegetariański

Krok 3 z 6

Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim pieczarki, cebulę i paprykę.

Bigos wegetariański

Krok 4 z 6

Dodaj do kapusty razem z liśćmi laurowymi.

Bigos wegetariański

Krok 5 z 6

Dopraw do smaku przyprawą ZIARENKA SMAKU, solą i pieprzem, dodaj koncentrat pomidorowy.

Bigos wegetariański

Krok 6 z 6

Duś jeszcze przez około 20 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Lekki, ale sycący bigos wegetariański z białej kapusty z podsmażaną cebulą, pieczarkami i czerwoną papryką możemy podać na gorący lunch lub na obiad z kromką pełnoziarnistego pieczywa. Doprawiamy go bardzo prosto: Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, koncentratem pomidorowym oraz laurowym listkiem. W sezonie - zamiast koncentratu - możemy dodać do bigosu 2-3 świeże pomidory, podsmażone na maśle. Jak każdy bigos - i ten najlepszy jest na drugi dzień... pod warunkiem, że coś zostanie :)
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika