Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bigos z boczniakami

0
140 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

15 g
Ketchup łagodny WINIARY
1 kg
Kapusta Kiszona
10 kulek
Ziele angielskie całe
2 
Liść laurowy
30 dag
Karkówka wołowa
1 łyżka
Smalec
30 dag
Szynka w plasterkach
20 dag
Kiełbasa wiejska
20 dag
Boczniaki
1 
Czerwona cebula
1 łyżeczka
Słodka papryka
2 łyżek
Przecier pomidorowy
10 g
Przyprawa do bigosu
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Cukier
1 trochę
Czosnek granulowany

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
21.82 g
Białko
43.03 g
Wartość energetyczna
442.89 kcal
Węglowodany
21.87 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

140 min
Krok 1
5 min
Kapustę kiszoną pokroić.
Krok 2
90 min
Włożyć ją do garnka, wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować.
Krok 3
5 min
Mięso pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Następnie wytopić na patelni. Skwarki i mięso włożyć do kapusty.
Krok 5
5 min
Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić.
Krok 6
5 min
Na tłuszcz wrzucić pokrojoną wędlinę. Wszystko podsmażyć, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
Krok 7
5 min
Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię.
Krok 8
5 min
Boczniaki pokroić w kostkę.
Krok 9
5 min
Na rozgrzanym smalcu usmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki. Następnie wsypać mieloną paprykę. Dodać przecier pomidorowy i ketchup. Wsypać przyprawę do bigosu, wymieszać.
Krok 10
10 min
Włożyć do kapusty, doprawić do smaku i gotować przez kilka minut.
Bigos z boczniakami

Krok 1 z 10

Kapustę kiszoną pokroić.

Bigos z boczniakami

Krok 2 z 10

Włożyć ją do garnka, wlać wodę, dodać liście laurowe i ziele angielskie, gotować.

Bigos z boczniakami

Krok 3 z 10

Mięso pokroić w kostkę.

Bigos z boczniakami

Krok 4 z 10

Następnie wytopić na patelni. Skwarki i mięso włożyć do kapusty.

Bigos z boczniakami

Krok 5 z 10

Szynkę pokroić w kostkę. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić.

Bigos z boczniakami

Krok 6 z 10

Na tłuszcz wrzucić pokrojoną wędlinę. Wszystko podsmażyć, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.

Bigos z boczniakami

Krok 7 z 10

Cebulę obrać, posiekać i wrzucić na patelnię.

Bigos z boczniakami

Krok 8 z 10

Boczniaki pokroić w kostkę.

Bigos z boczniakami

Krok 9 z 10

Na rozgrzanym smalcu usmażyć posiekaną cebulę i pokrojone w kostkę boczniaki. Następnie wsypać mieloną paprykę. Dodać przecier pomidorowy i ketchup. Wsypać przyprawę do bigosu, wymieszać.

Bigos z boczniakami

Krok 10 z 10

Włożyć do kapusty, doprawić do smaku i gotować przez kilka minut.

Bigos z boczniakami jest pysznym dodatkiem do każdego wytrawnego dania. Klasyczny bigos z dodatkiem boczniaków i Ketchupu Łagodnego WINIARY może być podawany również w formie głównego posiłku. Zobacz, jak przygotować aromatyczny bigos, który zachwyci całą Twoją rodzinę!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika