Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na paprykę
  • Promocja na mięso mielone
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami
60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane

Zbilansuj swoje danie

Przystawka
Dodaj do dania
Deser
Dodaj do dania
Dodatek
Dodaj do dania
Zobacz połączone przepisy
Smacznego!
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
34.6g / 44%
Węglowodany
3.6g / 4%
Tłuszcze
17.3g / 51%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

+

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Wróć

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

(0)
2 godz 2 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest M1017867

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

8 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Kurczak cały
trochę
Sól
trochę
Pieprz
trochę
Papryka
trochę
Olej
1  kg
Mięso mielone
500  g
Pieczarki
1 
Jajko
1  ząbek
Czosnek
1 
Cebula
1  pęczek
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
34.57 g
Węglowodany
3.59 g
Tłuszcze
17.28 g
Wartość energetyczna
305.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami to doskonały pomysł na smaczny i syty obiad. Idealnie sprawdzi się zarówno jako niedzielny posiłek, jak i szybki obiad w środku tygodnia. Faszerowany kurczak to smakowity kąsek szczególnie tych, którzy drób uwielbiają łączyć ze smakowitymi dodatkami. Sprawdź nasz przepis na kurczaka faszerowanego mięsem i pieczarkami!

Przygotowanie

122 min
  • Krok 1

    10 min
    Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości
  • Krok 2

    5 min
    Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.
  • Krok 3

    10 min
    Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.
  • Krok 4

    10 min
    Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.
  • Krok 5

    10 min
    Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.
  • Krok 6

    5 min
    Natrzyj kurczaka olejem i papryką.
  • Krok 7

    60 min
    Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.
  • Krok 8

    10 min
    Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).
  • Krok 9

    2 min
    Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.
Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Natrzyj kurczaka olejem i papryką.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Impreza
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Warzywa
  • Z mięsem

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak pieczony w całości

    Kurczak pieczony w całości

    1 godz 51 min Łatwy
  • Soczysta pierś z kurczaka z patelni

    Soczysta pierś z kurczaka z patelni

    46 min Łatwy
  • Podudzia z kurczaka w sosie chili

    Podudzia z kurczaka w sosie chili

    1 godz 35 min Łatwy
  • Kurczak na butelce piwa

    Kurczak na butelce piwa

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu