Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

0
122 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 kg
Kurczak
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka
1 trochę
Olej
1 kg
Mięso mielone
0.5 kg
Pieczarki
1 
Jajko
1 ząbek
Czosnek
1 
Cebula
1 pęczek
Natka pietruszki
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
7165.45 kcal
Węglowodany
50.39 g
Białko
553.73 g
Tłuszcze
514.37 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

122 min
Krok 1
10 min
Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości
Krok 2
5 min
Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.
Krok 3
10 min
Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.
Krok 4
10 min
Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.
Krok 5
10 min
Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.
Krok 6
5 min
Natrzyj kurczaka olejem i papryką.
Krok 7
60 min
Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.
Krok 8
10 min
Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).
Krok 9
2 min
Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.
Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Natrzyj kurczaka olejem i papryką.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.

Kurczak faszerowany mięsem i pieczarkami to doskonały pomysł na smaczny i syty obiad. Idealnie sprawdzi się zarówno jako niedzielny posiłek, jak i szybki obiad w środku tygodnia. Faszerowany kurczak to smakowity kąsek szczególnie tych, którzy drób uwielbiają łączyć ze smakowitymi dodatkami. Sprawdź nasz przepis na kurczaka faszerowanego mięsem i pieczarkami!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika