Krem z zielonego groszku
45min
Łatwy
2 kostek
1 kg
Zielony groszek
1
Por (biała część)
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 pęczek
Pietruszka
1 trochę
Oliwa z oliwek
0.5
Koper włoski
.
Wartości odżywcze
Białko
15.08 g
Węglowodany
43.03 g
Tłuszcze
7.49 g
Wartość energetyczna
292.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
45 min
Krok 1
10 min
W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.
Krok 2
2 min
Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.
Krok 3
2 min
Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.
Krok 5
1 min
Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.
Krem z zielonego groszku to kwintesencja lata. Niesamowity smak tego zielonego warzywa łączy w sobie wszystko, co w lecie najlepsze – intensywność i świeżość smakowitych warzyw oraz ich energetyczne, napełnione słońcem kolory. Wszystko to sprawi, że krem z zielonego groszku stanie się ulubioną potrawą na letnie obiady. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Sprawdź nasz przepis!
Komentarze 0