Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Krem z zielonego groszku

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Zielony groszek
1 
Por (biała część)
2 płaskich łyżek
Oliwa z oliwek
2 ząbków
Czosnek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 pęczek
Pietruszka
1 trochę
Oliwa z oliwek
0.5 
Koper włoski

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
7.49 g
Białko
15.08 g
Węglowodany
43.03 g
Wartość energetyczna
292.99 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
10 min
W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.
Krok 2
2 min
Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.
Krok 3
2 min
Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.
Krok 4
5 min
Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.
Krok 5
1 min
Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.
Krem z zielonego groszku

Krok 1 z 5

W średniej wielkości garnku rozgrzej olej. Dodaj do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, por i koper. Duś na małym ogniu do zeszklenia się warzyw.

Krem z zielonego groszku

Krok 2 z 5

Dodaj wodę i bulion warzywny. Doprowadź wszystko do wrzenia.

Krem z zielonego groszku

Krok 3 z 5

Do wrzącego wywaru wrzuć groszek i gotuj około 5 minut.

Krem z zielonego groszku

Krok 4 z 5

Dodaj pół pęczka natki pietruszki i zmiksuj na gładki krem.

Krem z zielonego groszku

Krok 5 z 5

Podawaj gorący z oliwą z oliwek i posiekaną natką pietruszki.

Krem z zielonego groszku to kwintesencja lata. Niesamowity smak tego zielonego warzywa łączy w sobie wszystko, co w lecie najlepsze – intensywność i świeżość smakowitych warzyw oraz ich energetyczne, napełnione słońcem kolory. Wszystko to sprawi, że krem z zielonego groszku stanie się ulubioną potrawą na letnie obiady. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Bulionu warzywnego WINIARY. Sprawdź nasz przepis!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika