Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wiosenna łąka na talerzu! Zupa krem z zielonego groszku udekorowana jadalnymi kwiatami to niezawodny sposób na to, aby uratować nawet najbardziej pochmurny dzień. Sposobem podania ujmiecie nie tylko głodomorów, ale również estetów. Słodki groszek w połączeniu z wyrazistym porem to kompozycja, której do pełni smaku nie potrzeba już wiele. Krem z zielonego groszku doprawcie obficie pieprzem (najlepiej cytrynowym), zabielcie kleksem śmietany, posypcie kwiatami. Zielono mi!
Marchewki, pietruszki, selera i cebulę obieramy i kroimy na mniejsze części.
Krok 2
40 min
Pokrojone warzywa zalewamy litrem zimnej wody i gotujemy bulion.
Krok 3
5 min
Pory dokładnie myjemy, kroimy (również część liści), a następnie rumienimy delikatnie na oliwie.
Krok 4
5 min
Kiedy bulion jest już gotowy, wyjmujemy marchewki, seler i cebulę, dodajemy pory oraz groszek. Gotujemy jeszcze chwilę – aż warzywa będą miękkie. Dolewamy sok z cytryny.
Krok 5
3 min
Miksujemy całość na gładką zupę krem. Doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną. Krem z zielonego groszku podajemy udekorowany jadalnymi kwiatami.
Krok 1
z
5
Marchewki, pietruszki, selera i cebulę obieramy i kroimy na mniejsze części.
Krok 2
z
5
Pokrojone warzywa zalewamy litrem zimnej wody i gotujemy bulion.
Krok 3
z
5
Pory dokładnie myjemy, kroimy (również część liści), a następnie rumienimy delikatnie na oliwie.
Krok 4
z
5
Kiedy bulion jest już gotowy, wyjmujemy marchewki, seler i cebulę, dodajemy pory oraz groszek. Gotujemy jeszcze chwilę – aż warzywa będą miękkie. Dolewamy sok z cytryny.
Krok 5
z
5
Miksujemy całość na gładką zupę krem. Doprawiamy solą i pieprzem, zabielamy śmietaną. Krem z zielonego groszku podajemy udekorowany jadalnymi kwiatami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0