Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

0
49min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  opakowanie
Mrożony zielony groszek
1 
Udko kurczaka zagrodowego
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
1  kawałek
Seler
1  kawałek
Por
5  łyżek
Ser mascarpone
1  szczypta
Sól morska
1  szczypta
Pieprz
1  gałązka
Świeży tymianek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
14.79 g
Węglowodany
31.58 g
Tłuszcze
15.49 g
Wartość energetyczna
296.02 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

49 min
Krok 1
30 min
Z udka i świeżych warzyw gotuję bulion.
Krok 2
2 min
Wyciągam włoszczyznę i mięso.
Krok 3
1 min
Dodaję groszek.
Krok 4
10 min
Gotuję ok 10 minut, do miękkości.
Krok 5
1 min
Doprawiam solą i świeżo zmielonym pierzem.
Krok 6
1 min
Dodaję serek mascarpone.
Krok 7
3 min
Miksuję.
Krok 8
1 min
Krem z zielonego groszku posypuję listkami świeżego tymianku.
Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 1 z 8

Z udka i świeżych warzyw gotuję bulion.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 2 z 8

Wyciągam włoszczyznę i mięso.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 3 z 8

Dodaję groszek.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 4 z 8

Gotuję ok 10 minut, do miękkości.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 5 z 8

Doprawiam solą i świeżo zmielonym pierzem.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 6 z 8

Dodaję serek mascarpone.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 7 z 8

Miksuję.

Zupa krem z zielonego groszku na przekór zimie

Krok 8 z 8

Krem z zielonego groszku posypuję listkami świeżego tymianku.

Dzisiaj wiosna przysiadła na drzewku przed moim domem i zaczęła wesoło ćwierkać. Chyba na przekór wielkanocnemu bałwanowi, który jeszcze dogorywa w ogródku. Postanowiłam też zrobić coś na przekór zimie i zrobiłam wiosenną zupę krem z zielonego groszku. I to nie moje ostatnie słowo, Pani Zimo. Zupa krem z zielonego groszku powstała na aromatycznym bulionie z zagrodowego kurczaka. Dodałam też do zupy kremowy serek mascarpone, który w lżejszej wersji można zastąpić jogurtem naturalnym, i ozdobiłam świeżym tymiankiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika