Krem grysikowy
25min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
6.14 g
Węglowodany
42.44 g
Tłuszcze
31.43 g
Wartość energetyczna
478.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
5 min
W pozostałej szklance zimnego mleka mieszamy grysik.
Krok 3
10 min
Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Wystudzamy.
Krok 4
5 min
Masło ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Dodajemy po łyżce wystudzonego grysiku. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny i spirytus.
Krem grysikowy to dodatek, który fantastycznie podkreśli smak różnych ciast. Idealnie nadaje się zwłaszcza do piernika, z którym współgra wyśmienicie. Cukier waniliowy WINIARY podkreśla aromat i smak naszych łakoci!
Komentarze 0