Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krem grysikowy to dodatek, który fantastycznie podkreśli smak różnych ciast. Idealnie nadaje się zwłaszcza do piernika, z którym współgra wyśmienicie. Cukier waniliowy WINIARY podkreśla aromat i smak naszych łakoci!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
5 min
W pozostałej szklance zimnego mleka mieszamy grysik.
Krok 3
10 min
Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Wystudzamy.
Krok 4
5 min
Masło ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Dodajemy po łyżce wystudzonego grysiku. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny i spirytus.
Krok 1
z
4
2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym.
Krok 2
z
4
W pozostałej szklance zimnego mleka mieszamy grysik.
Krok 3
z
4
Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Wystudzamy.
Krok 4
z
4
Masło ucieramy z 2 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Dodajemy po łyżce wystudzonego grysiku. Na samym końcu dodajemy sok z cytryny i spirytus.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0