Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kotlety sojowe w warzywach

0
75 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Kotlety sojowe
1 ząbek
Czosnek
3 
Marchewka
1 
Pietruszka
2 
Cebula
3 łyżek
Koncentrat pomidorowy
3 płaskich łyżek
Oliwa
2 płaskich łyżek
Bułka tarta
1 
Jajko

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
15.91 g
Węglowodany
19.32 g
Tłuszcze
9.26 g
Wartość energetyczna
229.5 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

75 min
Krok 1
1 min
Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj czosnek.
Krok 2
5 min
Gotuj w nim kotlety przez ok. 3-5 minut, odcedź, wywar zostaw do warzyw.
Krok 3
13 min
Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, usmaż na oleju.
Krok 4
10 min
Cebulę pokrój w talarki, zeszklij na rozgrzanym oleju, wlej szklankę rosołu, dodaj startą na tarce marchewkę i pietruszkę,
Krok 5
45 min
Wszystko duś pod przykryciem do miękkości, na koniec dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 6
1 min
Kotlety układaj w misce na przemian z warzywami, podawaj na zimno lub na ciepło.
Kotlety sojowe w warzywach

Krok 1 z 6

Bulion rozpuść w 1l wrzątku, dodaj czosnek.

Kotlety sojowe w warzywach

Krok 2 z 6

Gotuj w nim kotlety przez ok. 3-5 minut, odcedź, wywar zostaw do warzyw.

Kotlety sojowe w warzywach

Krok 3 z 6

Kotlety panieruj w jajku i bułce tartej, usmaż na oleju.

Kotlety sojowe w warzywach

Krok 4 z 6

Cebulę pokrój w talarki, zeszklij na rozgrzanym oleju, wlej szklankę rosołu, dodaj startą na tarce marchewkę i pietruszkę,

Kotlety sojowe w warzywach

Krok 5 z 6

Wszystko duś pod przykryciem do miękkości, na koniec dodaj koncentrat pomidorowy.

Kotlety sojowe w warzywach

Krok 6 z 6

Kotlety układaj w misce na przemian z warzywami, podawaj na zimno lub na ciepło.

Kotlety sojowe w warzywach to pomysł na obiad dla wegetarian, ale też smakoszy poszukujących nowych kulinarnych doznań. Delikatne w smaku kotlety sojowe przygotowane na Bulionie warzywnym Kogutek WINIARY idealnie zestawią się z marchewką, pietruszką i cebulą. Intensywnego smaku nada potrawie koncentrat pomidorowy, który też sprawi, że nasze kotlety sojowe w warzywach upodobnią się nieco do tradycyjnej ryby po grecku. Warto spróbować!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika