Ustawiaj preferencje żywieniowe Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Zaloguj się lub załóż konto
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wybierz z listy składników
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać budynie, mąkę, mak, sól,jajko. Z ciasta uformować wałek i pokroić na skośne kawałki.
Kopytka wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na talerzach.
Gotowe kopytka polać płynnym miodem i posypać rodzynkami.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Pokaż więcej przepisów
Komentarze 0