Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kopytka z makiem dla urozmaicenia. W wersji dla dorosłych rodzynki można namoczyć w rumie. Smacznego !
Przygotowanie
60 min
Krok 1
0 min
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać budynie, mąkę, mak, sól,jajko. Z ciasta uformować wałek i pokroić na skośne kawałki.
Krok 2
3 min
Kopytka wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na talerzach.
Krok 3
1 min
Gotowe kopytka polać płynnym miodem i posypać rodzynkami.
Krok 1
z
3
Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać budynie, mąkę, mak, sól,jajko. Z ciasta uformować wałek i pokroić na skośne kawałki.
Krok 2
z
3
Kopytka wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia. Wyjąć łyżką cedzakową i rozłożyć na talerzach.
Krok 3
z
3
Gotowe kopytka polać płynnym miodem i posypać rodzynkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0