Knedle z serem

(0)
59min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest aga-25

Składniki

-
4 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

3 
Jajko
400  g
Twaróg półtłusty
80  g
Kasza manna
1  łyżka
Bułka tarta
30  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
50  g
Margaryna
trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.03 g
Węglowodany
26.81 g
Tłuszcze
7.37 g
Wartość energetyczna
251 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Knedle z serem to nasza propozycja na obiad. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt zaskakująco smaczny. Dodatek bułki tartej i roztopionego masła doda całemu daniu wyrazistości. Smak sera wyłaniający się z obiadu powinien być wystarczającą zachętą dla wszystkich domowników. Pycha!
Gotujmy

Przygotowanie

59 min
Krok 1
5 min
Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną.
Krok 2
30 min
Odstawiamy na 30 minut.
Krok 3
10 min
2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.
Krok 4
5 min
Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką, aby ciasto nie kleiło się do rąk).
Krok 5
7 min
Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.
Krok 6
2 min
Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.
Knedle z serem

Krok 1 z 6

Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną.

Knedle z serem

Krok 2 z 6

Odstawiamy na 30 minut.

Knedle z serem

Krok 3 z 6

2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.

Knedle z serem

Krok 4 z 6

Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką, aby ciasto nie kleiło się do rąk).

Knedle z serem

Krok 5 z 6

Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.

Knedle z serem

Krok 6 z 6

Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika