Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Knedle z serem

Knedle z serem

(0)
59min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest aga-25

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Jajko
300  g
Twaróg półtłusty
60  g
Kasza manna
1  łyżka
Bułka tarta
23  g
Mąka pszenna pełnoziarnista
35  g
Margaryna
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.64 g
Węglowodany
27.49 g
Tłuszcze
6.95 g
Wartość energetyczna
248.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Knedle z serem to nasza propozycja na obiad. Przygotowanie jest szybkie i proste, a efekt zaskakująco smaczny. Dodatek bułki tartej i roztopionego masła doda całemu daniu wyrazistości. Smak sera wyłaniający się z obiadu powinien być wystarczającą zachętą dla wszystkich domowników. Pycha!

Przygotowanie

59 min
  • Krok 1

    5 min
    Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną.
  • Krok 2

    30 min
    Odstawiamy na 30 minut.
  • Krok 3

    10 min
    2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.
  • Krok 4

    5 min
    Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką, aby ciasto nie kleiło się do rąk).
  • Krok 5

    7 min
    Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.
  • Krok 6

    2 min
    Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.
Knedle z serem

Krok 1 z 6

Ser mielimy i mieszamy z kaszą manną.

Knedle z serem

Krok 2 z 6

Odstawiamy na 30 minut.

Knedle z serem

Krok 3 z 6

2 dag margaryny ucieramy z żółtkami dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Z białek i soli ubijamy pianę, dodajemy ją do masy serowej i dokładnie mieszamy.

Knedle z serem

Krok 4 z 6

Z masy formujemy nieduże kulki (ręce oprószamy mąką, aby ciasto nie kleiło się do rąk).

Knedle z serem

Krok 5 z 6

Na gotującą wodę z dodatkiem soli wrzucamy knedle. Lekko mieszamy i przykrywamy. Gotujemy ok. 4 minut od wypłynięcia.

Knedle z serem

Krok 6 z 6

Knedle podajemy z resztą stopionej margaryny wymieszanej z bułką tartą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Dodatek
  • Jajka
  • Kuchnia niemiecka
  • Obiad
  • Tanie gotowanie
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

    Biszkopt Wyśmienity (7 cm. wys.)

    40 min Łatwy
  • Zupa porowo-cebulowa z pulpecikami

    Zupa porowo-cebulowa z pulpecikami

    1 godz 9 min Średni
  • Domowe biszkopciki

    Domowe biszkopciki

    37 min Łatwy
  • Ciasto wykwintne

    Ciasto wykwintne

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu