Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszny, lekki kapuśniak z białej kapusty, z marchewką i cebulą, na aromatycznym Rosole drobiowym oraz Kostce Mięsnej. Zagęszczamy zasmażką z masła i mąki, doprawiamy koncentratem pomidorowym - i w pół godziny mamy gotową zupę, którą możemy podać z kromką chleba lub z ziemniakami. Kapuśniak będzie mniej kaloryczny, jeśli zrezygnujemy z zasmażki i zagęścimy zupę ziemniakami puree.
Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
10 min
Cebulę obierz i posiekaj. Warzywa smaż na łyżce masła.
Krok 5
20 min
Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
7 min
Masło roztop i zasmaż z mąką.
Krok 7
2 min
Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.
Krok 8
8 min
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Krok 1
z
8
Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.
Krok 2
z
8
Kapustę poszatkuj i oprósz solą.
Krok 3
z
8
Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
z
8
Cebulę obierz i posiekaj. Warzywa smaż na łyżce masła.
Krok 5
z
8
Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
z
8
Masło roztop i zasmaż z mąką.
Krok 7
z
8
Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.
Krok 8
z
8
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0