Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak z białej kapusty

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Kapusta biała
1 
Marchewka
1 
Cebula
3 łyżek
Masło
1 trochę
Sól
6 g
Mąka pszenna
2 łyżek
Koncentrat pomidorowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.8 g
Wartość energetyczna
142.46 kcal
Tłuszcze
9.44 g
Węglowodany
13.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.
Krok 2
5 min
Kapustę poszatkuj i oprósz solą.
Krok 3
5 min
Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 4
5 min
Cebulę obierz i posiekaj. Warzywa smaż na łyżce masła.
Krok 5
20 min
Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.
Krok 6
2 min
Masło roztop i zasmaż z mąką.
Krok 7
2 min
Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.
Krok 8
1 min
Podawaj z ziemniakami lub chlebem.
Kapuśniak z białej kapusty

Krok 1 z 8

Rosół i Kostkę Mięsną rozpuść w 1,5 l wody.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 2 z 8

Kapustę poszatkuj i oprósz solą.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 3 z 8

Oczyść marchew, umyj ją i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 4 z 8

Cebulę obierz i posiekaj. Warzywa smaż na łyżce masła.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 5 z 8

Do rosołu dodaj kapustę i podsmażone warzywa. Gotuj przez 20 minut.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 6 z 8

Masło roztop i zasmaż z mąką.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 7 z 8

Do zupy dodaj zasmażkę i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą.

Kapuśniak z białej kapusty

Krok 8 z 8

Podawaj z ziemniakami lub chlebem.

Pyszny, lekki kapuśniak z białej kapusty, z marchewką i cebulą, na aromatycznym Rosole drobiowym oraz Kostce Mięsnej. Zagęszczamy zasmażką z masła i mąki, doprawiamy koncentratem pomidorowym - i w pół godziny mamy gotową zupę, którą możemy podać z kromką chleba lub z ziemniakami. Kapuśniak będzie mniej kaloryczny, jeśli zrezygnujemy z zasmażki i zagęścimy zupę ziemniakami puree.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika