Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak na zasmażce

0
55 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500 g
Karkówka
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
500 g
Kapusta Kiszona
3 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 
Cebula
5 
Ziemniaki
1 łyżka
Smalec
3 łyżek
Mąka
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.61 g
Wartość energetyczna
218.83 kcal
Tłuszcze
7.67 g
Węglowodany
19 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.
Krok 2
10 min
Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.
Krok 3
10 min
Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
Krok 4
10 min
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
5 min
Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.
Krok 6
10 min
Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.
Kapuśniak na zasmażce

Krok 1 z 6

Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 2 z 6

Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 3 z 6

Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 4 z 6

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 5 z 6

Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 6 z 6

Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.

Nie ma nic lepszego na świątecznym stole jak tradycyjny kapuśniak na zasmażce. Kapuśniak to rarytasowa potrawa, która ma wielu fanów. Wykonanie jest proste i polega w szczególnie na dodawaniu według kolejności poszczególnych składników. Wspaniały aromat zupy nadaje kostka Rosół drobiowy WINIARY, dzięki której wywar jest niezwykle smaczny. Wypróbuj koniecznie przepis na pożywny kapuśniak na zasmażce.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika