Kapuśniak na zasmażce
55min
Łatwy
500 g
Karkówka
1
Marchewka
1
Korzeń pietruszki
500 g
Kapusta Kiszona
3 kulek
Ziele angielskie
1
Liść laurowy
1
Cebula
5
Ziemniaki
1 kostka
0.5 łyżeczka
1 łyżka
Smalec
3 łyżek
Mąka
1 trochę
Przyprawa Jarzynka Winiary
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
.
Wartości odżywcze
Białko
18.46 g
Węglowodany
18.7 g
Tłuszcze
7.28 g
Wartość energetyczna
213.83 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
55 min
Krok 1
10 min
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.
Krok 2
10 min
Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.
Krok 3
10 min
Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
Krok 4
10 min
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
5 min
Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.
Krok 6
10 min
Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.
Nie ma nic lepszego na świątecznym stole jak tradycyjny kapuśniak na zasmażce. Kapuśniak to rarytasowa potrawa, która ma wielu fanów. Wykonanie jest proste i polega w szczególnie na dodawaniu według kolejności poszczególnych składników. Wspaniały aromat zupy nadaje kostka Rosół drobiowy WINIARY, dzięki której wywar jest niezwykle smaczny. Wypróbuj koniecznie przepis na pożywny kapuśniak na zasmażce.
Komentarze 0