Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Kapuśniak na zasmażce

(0)
55min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Motorek70
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Karkówka
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
500  g
Kapusta Kiszona
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 
Cebula
5 
Ziemniaki
1  kostka
Rosół drobiowy WINIARY
0.5  łyżeczka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  łyżka
Smalec
3  łyżek
Mąka
3  g
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
trochę
Pieprz czarny
trochę
Przyprawa w płynie MAGGI
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
18.47 g
Węglowodany
18.7 g
Tłuszcze
7.28 g
Wartość energetyczna
213.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma nic lepszego na świątecznym stole jak tradycyjny kapuśniak na zasmażce. Kapuśniak to rarytasowa potrawa, która ma wielu fanów. Wykonanie jest proste i polega w szczególnie na dodawaniu według kolejności poszczególnych składników. Wspaniały aromat zupy nadaje kostka Rosół drobiowy WINIARY, dzięki której wywar jest niezwykle smaczny. Wypróbuj koniecznie przepis na pożywny kapuśniak na zasmażce.

Przygotowanie

55 min
  • Krok 1

    10 min
    Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.
  • Krok 2

    10 min
    Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.
  • Krok 3

    10 min
    Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
  • Krok 4

    10 min
    Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
  • Krok 5

    5 min
    Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.
  • Krok 6

    10 min
    Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.
Kapuśniak na zasmażce

Krok 1 z 6

Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 2 z 6

Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 3 z 6

Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 4 z 6

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 5 z 6

Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 6 z 6

Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Jesień
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Na co dzień
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Rodzinne spotkanie
  • Rodzinny posiłek
  • Warzywa
  • Weekend
  • Ziemniaki
  • Zima
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Krupnik z suszonymi grzybami

    1 godz 12 min Średni
  • Rozgrzewająca grochówka

    1 godz 23 min Średni
  • Krupnik z borowikami i kaszą jęczmienną

    1 godz 43 min Średni
  • Kwaśnica na jagnięcinie z suszonymi grzybami

    2 godz 14 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu