Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kapuśniak na zasmażce

(0)
55min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Motorek70

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Karkówka
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
500  g
Kapusta Kiszona
3  kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 
Cebula
5 
Ziemniaki
0.5  łyżeczka
Przyprawa Ziarenka Smaku Uniwersalne WINIARY
1  łyżka
Smalec
3  łyżek
Mąka
trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.47 g
Węglowodany
18.7 g
Tłuszcze
7.28 g
Wartość energetyczna
213.93 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nie ma nic lepszego na świątecznym stole jak tradycyjny kapuśniak na zasmażce. Kapuśniak to rarytasowa potrawa, która ma wielu fanów. Wykonanie jest proste i polega w szczególnie na dodawaniu według kolejności poszczególnych składników. Wspaniały aromat zupy nadaje kostka Rosół drobiowy WINIARY, dzięki której wywar jest niezwykle smaczny. Wypróbuj koniecznie przepis na pożywny kapuśniak na zasmażce.
Gotujmy

Przygotowanie

55 min
Krok 1
10 min
Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.
Krok 2
10 min
Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.
Krok 3
10 min
Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.
Krok 4
10 min
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 5
5 min
Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.
Krok 6
10 min
Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.
Kapuśniak na zasmażce

Krok 1 z 6

Umyte mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą z dodatkiem ziarenek smaku i kostki rosołowej.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 2 z 6

Do mięsa dodajemy pokrojoną kapustę i startą na tarce marchewkę oraz ziele, liść i przyprawy.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 3 z 6

Obraną cebulkę drobno kroimy i podsmażamy na smalcu. Przyprawiamy. Dajemy do zupy. Gotujemy do miękkości.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 4 z 6

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą i dajemy 1 łyżeczkę Jarzynki gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 5 z 6

Gdy kapusta z mięsem jest miękka dajemy do niej ugotowane ziemniaki.

Kapuśniak na zasmażce

Krok 6 z 6

Robimy zasmażkę ze smalcu mąki i wody. Wlewamy do gotującej się zupy. Gotujemy jeszcze ok. 2 minut. Doprawiamy do smaku Maggi, pieprzem.

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika