Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz warzywny

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Seler naciowy
1 
Por (biała część)
2 
Marchewka
1 
Cebula
1 puszka
Ciecierzyca
1 
Papryka czerwona
1 puszka
Pomidory z puszki całe
2 
Korzeń pietruszki
1 trochę
Szczypiorek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
83.37 g
Tłuszcze
6.58 g
Wartość energetyczna
466.92 kcal
Białko
22.68 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Selera, pietruszkę, cebulę, marchewkę obieramy. Paprykę i por myjemy.
Krok 2
10 min
Warzywa kroimy w kostkę.
Krok 3
20 min
Gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż będą prawie miękkie.
Krok 4
2 min
Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, dodajemy do warzyw.
Krok 5
10 min
Na koniec dodajemy pomidory całe z puszki. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.
Krok 6
1 min
Przed podaniem dekrujemy posiekanym szczypiorkiem.
Gulasz warzywny

Krok 1 z 6

Selera, pietruszkę, cebulę, marchewkę obieramy. Paprykę i por myjemy.

Gulasz warzywny

Krok 2 z 6

Warzywa kroimy w kostkę.

Gulasz warzywny

Krok 3 z 6

Gotujemy w niewielkiej ilości wody, aż będą prawie miękkie.

Gulasz warzywny

Krok 4 z 6

Ciecierzycę odcedzamy z zalewy, dodajemy do warzyw.

Gulasz warzywny

Krok 5 z 6

Na koniec dodajemy pomidory całe z puszki. Doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze około 10 minut.

Gulasz warzywny

Krok 6 z 6

Przed podaniem dekrujemy posiekanym szczypiorkiem.

Czy gulasz może być warzywny? Oczywiście! Sprawdź, jak dzięki naszemu przepisowi możesz przygotować sycący gulasz z samych warzyw. Pierwsze skrzypce w smaku grają pomidory i papryka, ale wspiera je także por, pietruszka i seler. Gdy dodasz jeszcze ciecierzycę z puszki, gulasz stanie się bardziej pożywny. Przy takim połączeniu warzyw nie trzeba nawet dodatkowych przypraw - tylko trochę soli i pieprzu do smaku i już można się zajadać!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika