Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli w kuchni jest ci bliski minimalizm, to przepis na gruszki w czekoladzie będzie dla ciebie idealny! Niewiele składników, niewiele wysiłku a pyszny deser powstaje w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis na gruszki w czekoladzie i zasmakuj w owocowo-czekoladowej słodyczy!
Przygotowanie
32 min
Krok 1
5 min
Gruszki obrać ze skórki, odciąć wierzchołki i wydrążyć środki.
Krok 2
20 min
Zagotować pół litra wody z cukrami i skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki.
Krok 3
5 min
Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą.
Krok 4
2 min
W przygotowanej polewie maczamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.
Krok 1
z
4
Gruszki obrać ze skórki, odciąć wierzchołki i wydrążyć środki.
Krok 2
z
4
Zagotować pół litra wody z cukrami i skórką z cytryny. W syropie ugotować gruszki.
Krok 3
z
4
Miękkie wyciągnąć i położyć na talerzyk. Czekoladę dać do garnuszka zalać mlekiem i włożyć do drugiego garnka z gorącą wodą.
Krok 4
z
4
W przygotowanej polewie maczamy gruszki i odstawiamy, aby zastygły.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0