Gruszki w sosie waniliowym
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
4.65 g
Węglowodany
88.05 g
Tłuszcze
12.43 g
Wartość energetyczna
463.38 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Gruszki obierz, przekrój na połowę i ugotuj.
Krok 2
3 min
Ułóż gruszki w pucharkach.
Krok 3
5 min
Żółtka utrzyj do białości z cukrem i Cukrem wanilinowym.
Krok 4
5 min
Mleko ze śmietaną zagotuj i powoli wlewaj do utartych żółtek, ubijaj na parze do zgęstnienia. Ubijając ostudź.
Krok 5
2 min
Zimnym sosem zalej gruszki.
Krok 6
1 min
Podawaj z rurkami waflowymi. Możesz polać polewą czekoladową.
Mamy pomysł na to, jak zamienić zwykłe gruszki w eleganckie i przepyszne danie. Przygotuj pyszne gruszki w sosie waniliowym! Wystarczy, że do gruszek przygotujesz aromatyczny sos waniliowy doprawiony Cukrem wanilinowym WINIARY i w fantazyjny sposób ułożysz wszystko na talerzu.
Komentarze 0