Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mamy pomysł na to, jak zamienić zwykłe gruszki w eleganckie i przepyszne danie. Przygotuj pyszne gruszki w sosie waniliowym! Wystarczy, że do gruszek przygotujesz aromatyczny sos waniliowy doprawiony Cukrem wanilinowym WINIARY i w fantazyjny sposób ułożysz wszystko na talerzu.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
15 min
Gruszki obierz, przekrój na połowę i ugotuj.
Krok 2
3 min
Ułóż gruszki w pucharkach.
Krok 3
5 min
Żółtka utrzyj do białości z cukrem i Cukrem wanilinowym.
Krok 4
5 min
Mleko ze śmietaną zagotuj i powoli wlewaj do utartych żółtek, ubijaj na parze do zgęstnienia. Ubijając ostudź.
Krok 5
2 min
Zimnym sosem zalej gruszki.
Krok 6
1 min
Podawaj z rurkami waflowymi. Możesz polać polewą czekoladową.
Krok 1
z
6
Gruszki obierz, przekrój na połowę i ugotuj.
Krok 2
z
6
Ułóż gruszki w pucharkach.
Krok 3
z
6
Żółtka utrzyj do białości z cukrem i Cukrem wanilinowym.
Krok 4
z
6
Mleko ze śmietaną zagotuj i powoli wlewaj do utartych żółtek, ubijaj na parze do zgęstnienia. Ubijając ostudź.
Krok 5
z
6
Zimnym sosem zalej gruszki.
Krok 6
z
6
Podawaj z rurkami waflowymi. Możesz polać polewą czekoladową.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0