Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gruszki w octowej zalewie to bardzo dobry dodatek do każdego dania mięsnego. Dzięki temu przepisowi możesz je przechowywać przez długi czas, więc bardzo smacznym wzbogaceniem dania głównego, można cieszyć się nawet, kiedy trudno o świeże owoce. Pycha!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Gruszki obrać z skórki, pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.
Krok 2
25 min
Wodę, cukier, goździki, ocet zagotować, włożyć gruszki i na małym ogniu gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
5 min
Gorącymi gruszkami napełnić słoiki. Zalewę ponownie doprowadzić do wrzenia i gorącą zalać gruszki. Słoiki szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.
Krok 1
z
3
Gruszki obrać z skórki, pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.
Krok 2
z
3
Wodę, cukier, goździki, ocet zagotować, włożyć gruszki i na małym ogniu gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
z
3
Gorącymi gruszkami napełnić słoiki. Zalewę ponownie doprowadzić do wrzenia i gorącą zalać gruszki. Słoiki szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0