Gruszki w octowej zalewie
40min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
1.86 g
Węglowodany
159.85 g
Tłuszcze
0.83 g
Wartość energetyczna
609.3 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
40 min
Krok 1
10 min
Gruszki obrać z skórki, pokroić na połówki i usunąć gniazda nasienne.
Krok 2
25 min
Wodę, cukier, goździki, ocet zagotować, włożyć gruszki i na małym ogniu gotować do miękkości od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
5 min
Gorącymi gruszkami napełnić słoiki. Zalewę ponownie doprowadzić do wrzenia i gorącą zalać gruszki. Słoiki szczelnie zakręcić, odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia.
Gruszki w octowej zalewie to bardzo dobry dodatek do każdego dania mięsnego. Dzięki temu przepisowi możesz je przechowywać przez długi czas, więc bardzo smacznym wzbogaceniem dania głównego, można cieszyć się nawet, kiedy trudno o świeże owoce. Pycha!
Komentarze 0