Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Galaretki w cytrusach

0
152 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 paczek
Galaretka Przezroczysta winogronowy smak WINIARY
10 
Limonka
10 
Pomarańcze

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
0.96 g
Węglowodany
11.96 g
Tłuszcze
0.15 g
Wartość energetyczna
44.17 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

152 min
Krok 1
10 min
<b>Galaretka w limonce z miętą:</b> Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody,a kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź.
Krok 2
60 min
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia.
Krok 3
2 min
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 4
15 min
<b>Galaretka w pomarańczy:</b> Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona, odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu i przelej do połówek pomarańczy.
Krok 5
60 min
Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 6
5 min
Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.
Galaretki w cytrusach

Krok 1 z 6

<b>Galaretka w limonce z miętą:</b> Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody,a kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź.

Galaretki w cytrusach

Krok 2 z 6

Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia.

Galaretki w cytrusach

Krok 3 z 6

Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.

Galaretki w cytrusach

Krok 4 z 6

<b>Galaretka w pomarańczy:</b> Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona, odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu i przelej do połówek pomarańczy.

Galaretki w cytrusach

Krok 5 z 6

Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.

Galaretki w cytrusach

Krok 6 z 6

Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.

Galaretki w cytrusach to oryginalny i efektowny sposób, aby stworzyć smakowity i orzeźwiający deser, który z pewnością zaskoczy każdego, kogo nim poczęstujesz! Wydrążone limonki i pomarańcze, oblane smakowitą winogronową galaretką przezroczystą WINIARY są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Sprawdź nasz przepis na galaretki w cytrusach!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika