Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Galaretki w cytrusach to oryginalny i efektowny sposób, aby stworzyć smakowity i orzeźwiający deser, który z pewnością zaskoczy każdego, kogo nim poczęstujesz! Wydrążone limonki i pomarańcze, oblane smakowitą winogronową galaretką przezroczystą WINIARY są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Sprawdź nasz przepis na galaretki w cytrusach!
Przygotowanie
152 min
Krok 1
10 min
<b>Galaretka w limonce z miętą:</b> Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody,a kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź.
Krok 2
60 min
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia.
Krok 3
2 min
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 4
15 min
<b>Galaretka w pomarańczy:</b> Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona, odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu i przelej do połówek pomarańczy.
Krok 5
60 min
Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 6
5 min
Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.
Krok 1
z
6
<b>Galaretka w limonce z miętą:</b> Limonkę przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody,a kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona dodaj listki mięty i ostudź.
Krok 2
z
6
Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek limonek i odstaw do lodówki do stężenia.
Krok 3
z
6
Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 4
z
6
<b>Galaretka w pomarańczy:</b> Pomarańcze przetnij wzdłuż i wydrąż. Przygotowuj galaretkę w 400 ml wody i kiedy już będzie odpowiednio rozpuszczona, odstaw do wystudzenia. Wystudzoną płynną galaretkę wymieszaj z pestkami z granatu i przelej do połówek pomarańczy.
Krok 5
z
6
Odstaw do lodówki do stężenia. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatnie na ćwiartki.
Krok 6
z
6
Z miąższu limonek i pomarańczy możesz przygotować orzeźwiającą lemoniadę. Zalej owoce wodą mineralną, dodaj miętę, lód i odrobinę syropu cukrowego lub miodu.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0