Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rybne galaretki

0
105 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 łyżeczek
Żelatyna
400 g
Szczupak
1 
Marchewka
1 
Por
1 
Jajko
4 łyżek
Kukurydza Konserwowa
4 łyżek
Zielony groszek
8 
Czarne oliwki
1 
Papryka czerwona
3 kulek
Ziele angielskie
1 
Liść laurowy
1 trochę
Natka pietruszki
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
201.66 kcal
Węglowodany
11.59 g
Białko
28.3 g
Tłuszcze
4.43 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

105 min
Krok 1
5 min
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Krok 2
5 min
Filet pokrój na małe kawałki a marchew i por pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Zagotuj 5 szklanek wody.
Krok 4
5 min
Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 5
25 min
Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.
Krok 6
5 min
Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Paprykę pokrój w paski.
Krok 8
10 min
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 9
10 min
W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.
Krok 10
30 min
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.
Rybne galaretki

Krok 1 z 10

Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.

Rybne galaretki

Krok 2 z 10

Filet pokrój na małe kawałki a marchew i por pokrój w plasterki.

Rybne galaretki

Krok 3 z 10

Zagotuj 5 szklanek wody.

Rybne galaretki

Krok 4 z 10

Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.

Rybne galaretki

Krok 5 z 10

Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.

Rybne galaretki

Krok 6 z 10

Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.

Rybne galaretki

Krok 7 z 10

Paprykę pokrój w paski.

Rybne galaretki

Krok 8 z 10

Jajko ugotuj na twardo.

Rybne galaretki

Krok 9 z 10

W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.

Rybne galaretki

Krok 10 z 10

Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.

Lekko, zdrowo, kolorowo: kawałki szczupaka gotowanego w Bulionie warzywnym z marchewką i porem, w galarecie z barwnymi dodatkami: kukurydzą, groszkiem, jajkiem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika