Rybne galaretki
1 godz 45 min
Łatwy
6
łyżeczek
Żelatyna
2
kostek
400
g
Szczupak
1
Marchewka
1
Por
1
Jajko
4
łyżek
Kukurydza Konserwowa
4
łyżek
Zielony groszek
8
Czarne oliwki
1
Papryka czerwona
3
kulek
Ziele angielskie
1
Liść laurowy
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól
trochę
Pieprz
.
Wartości odżywcze
Białko
28.3 g
Węglowodany
11.59 g
Tłuszcze
4.43 g
Wartość energetyczna
201.66 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
105 min
Krok 1
5 min
Żelatynę namocz w 100 ml zimnej wody.
Krok 2
5 min
Filet pokrój na małe kawałki a marchew i por pokrój w plasterki.
Krok 3
5 min
Zagotuj 5 szklanek wody.
Krok 4
5 min
Do wody dodaj marchew, pora, kostki bulionowe, ziele angielskie i liść laurowy.
Krok 5
25 min
Gotuj 5 minut, dodaj kawałki ryby i gotuj około 20 minut.
Krok 6
5 min
Wyjmij z wywaru rybę i warzywa. Wywar dokładnie przecedź i rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
5 min
Paprykę pokrój w paski.
Krok 8
10 min
Jajko ugotuj na twardo.
Krok 9
10 min
W małych miseczkach układaj dekoracyjnie plasterki jajka, groszek, kukurydzę, marchewki, paski papryki, plasterki oliwek, listki natki pietruszki oraz kawałki ryby.
Krok 10
30 min
Zalej delikatnie galaretką. Pozostaw do ostygnięcia w lodówce.
Lekko, zdrowo, kolorowo: kawałki szczupaka gotowanego w Bulionie warzywnym z marchewką i porem, w galarecie z barwnymi dodatkami: kukurydzą, groszkiem, jajkiem.
Komentarze 0