Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

0
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest RENIZ

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Mintaj
0.5 łyżeczka
Papryka ostra mielona
1 szklanka
Płatki kukurydziane
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 łyżka
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
18.62 g
Węglowodany
13.29 g
Tłuszcze
4.62 g
Wartość energetyczna
170.32 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
Krok 2
10 min
Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.
Krok 3
10 min
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 1 z 3

Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 2 z 3

Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 3 z 3

Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Filety rybne w nieco innym wydaniu. Płatki kukurydziane nadadzą im jeszcze większej chrupkości, która będzie świetnie współgrać z delikatnym mięsem w środku. Genialnie będą smakować w zestawie z frytkami i surówką. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
18.6g / 44%
Węglowodany
13.3g / 31%
Tłuszcze
4.6g / 25%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika