Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

0
30 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

50 dag
Mintaj
0.5 łyżeczka
Papryka ostra mielona
1 szklanka
Płatki kukurydziane
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1 
Jajko
1 łyżka
Sok z cytryny
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
18.62 g
Węglowodany
13.29 g
Wartość energetyczna
170.32 kcal
Tłuszcze
4.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
10 min
Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.
Krok 2
10 min
Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.
Krok 3
10 min
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 1 z 3

Filety z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i mieloną papryką.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 2 z 3

Płatki kukurydziane pokruszyć (najlepiej wałkiem na stolnicy). Jajko wbić na talerz, roztrzepać widelcem z odrobiną soli. Filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku i obtoczyć w pokruszonych płatkach.

Filety rybne w płatkach kukurydzianych

Krok 3 z 3

Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Filety rybne w nieco innym wydaniu. Płatki kukurydziane nadadzą im jeszcze większej chrupkości, która będzie świetnie współgrać z delikatnym mięsem w środku. Genialnie będą smakować w zestawie z frytkami i surówką. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika