Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Klopsiki rybne w galarecie

0
106 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 paczka
Żelatyna
500 g
Filet z ryby
2 
Jajko
3 łyżek
Natka pietruszki
1 
Bułka kajzerka
100 ml
Mleko
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
1 trochę
Sól
50 g
Seler naciowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
262.2 kcal
Tłuszcze
6.83 g
Węglowodany
16.74 g
Białko
33.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

106 min
Krok 1
50 min
Z marchewki, małego pora, małej cebuli, selera ugotuj wywar.
Krok 2
10 min
Bułkę namocz w mleku, odciśnij i razem z filetami zmiel w maszynce.
Krok 3
10 min
Dodaj jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki, dobrze wyrób, formuj małe kuleczki.
Krok 4
20 min
Ugotuj je w wywarze warzywnym
Krok 5
3 min
Klopsiki wyłóż do głębszego naczynia i odstaw do ostudzenia.
Krok 6
7 min
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, gdy napęcznieje dodaj do przecedzonego wywaru warzywnego, podgrzewaj do momentu, gdy żelatyna się rozpuści.
Krok 7
5 min
Ciepłym wywarem zalej klopsiki, ostudź i wstaw do lodówki.
Krok 8
1 min
Podawaj z pieczywem i utartym chrzanem.
Klopsiki rybne w galarecie

Krok 1 z 8

Z marchewki, małego pora, małej cebuli, selera ugotuj wywar.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 2 z 8

Bułkę namocz w mleku, odciśnij i razem z filetami zmiel w maszynce.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 3 z 8

Dodaj jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki, dobrze wyrób, formuj małe kuleczki.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 4 z 8

Ugotuj je w wywarze warzywnym

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 5 z 8

Klopsiki wyłóż do głębszego naczynia i odstaw do ostudzenia.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 6 z 8

Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, gdy napęcznieje dodaj do przecedzonego wywaru warzywnego, podgrzewaj do momentu, gdy żelatyna się rozpuści.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 7 z 8

Ciepłym wywarem zalej klopsiki, ostudź i wstaw do lodówki.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 8 z 8

Podawaj z pieczywem i utartym chrzanem.

Nietypowy sposób podania ryby. Klopsiki będą zaskoczeniem dla wszystkich, którzy będą mieli okazję ich skosztować. Dodatek galaretki zrobionej za pomocą żelatyny WINIARY poprawi ich konsystencję i doda wyrazistości. Jednym słowem – pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika