Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Klopsiki rybne w galarecie
60 ze 100
Zbilansuj swoje danie
X
MyMenu IQ™
60 ze 100
Prawidłowy bilans
Twoje danie jest prawidłowo zbilansowane
Wstecz

Dowiedz się więcej o MyMenu IQ™

Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.

Jak wygląda podział wartości odżywczych?

Białko
33.6g / 51%
Węglowodany
16.7g / 26%
Tłuszcze
6.8g / 23%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.
x
MyMenu IQ™

Klopsiki rybne w galarecie

+

Klopsiki rybne w galarecie

Wróć

Klopsiki rybne w galarecie

(0)
1 godz 46 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Żelatyna
500  g
Filet z ryby
2 
Jajko
3  łyżek
Natka pietruszki
1 
Bułka kajzerka
100  ml
Mleko
1 
Marchewka
1 
Por (biała część)
1 
Cebula
trochę
Sól
50  g
Seler naciowy
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
33.64 g
Węglowodany
16.74 g
Tłuszcze
6.83 g
Wartość energetyczna
262.2 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Nietypowy sposób podania ryby. Klopsiki będą zaskoczeniem dla wszystkich, którzy będą mieli okazję ich skosztować. Dodatek galaretki zrobionej za pomocą żelatyny WINIARY poprawi ich konsystencję i doda wyrazistości. Jednym słowem – pycha!

Przygotowanie

106 min
  • Krok 1

    50 min
    Z marchewki, małego pora, małej cebuli, selera ugotuj wywar.
  • Krok 2

    10 min
    Bułkę namocz w mleku, odciśnij i razem z filetami zmiel w maszynce.
  • Krok 3

    10 min
    Dodaj jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki, dobrze wyrób, formuj małe kuleczki.
  • Krok 4

    20 min
    Ugotuj je w wywarze warzywnym
  • Krok 5

    3 min
    Klopsiki wyłóż do głębszego naczynia i odstaw do ostudzenia.
  • Krok 6

    7 min
    Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, gdy napęcznieje dodaj do przecedzonego wywaru warzywnego, podgrzewaj do momentu, gdy żelatyna się rozpuści.
  • Krok 7

    5 min
    Ciepłym wywarem zalej klopsiki, ostudź i wstaw do lodówki.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj z pieczywem i utartym chrzanem.
Klopsiki rybne w galarecie

Krok 1 z 8

Z marchewki, małego pora, małej cebuli, selera ugotuj wywar.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 2 z 8

Bułkę namocz w mleku, odciśnij i razem z filetami zmiel w maszynce.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 3 z 8

Dodaj jajka i drobno posiekaną natkę pietruszki, dobrze wyrób, formuj małe kuleczki.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 4 z 8

Ugotuj je w wywarze warzywnym

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 5 z 8

Klopsiki wyłóż do głębszego naczynia i odstaw do ostudzenia.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 6 z 8

Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody, gdy napęcznieje dodaj do przecedzonego wywaru warzywnego, podgrzewaj do momentu, gdy żelatyna się rozpuści.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 7 z 8

Ciepłym wywarem zalej klopsiki, ostudź i wstaw do lodówki.

Klopsiki rybne w galarecie

Krok 8 z 8

Podawaj z pieczywem i utartym chrzanem.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków
  • Danie główne
  • Jajka
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z rybą

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Klopsiki w sosie pieczeniowym

    Klopsiki w sosie pieczeniowym

    45 min Łatwy
  • Sandacz faszerowany w galarecie

    Sandacz faszerowany w galarecie

    2 godz 16 min Łatwy
  • Pasztet w galarecie żurawinowej

    Pasztet w galarecie żurawinowej

    2 godz 46 min Łatwy
  • Śmietanowiec z owocami i galaretką

    Śmietanowiec z owocami i galaretką

    2 godz 10 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu