Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Faszerowane kwiaty cukinii

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 łyżek
Sos czosnkowy WINIARY
5600 g
Kwiaty cukinii
200 g
Twaróg półtłusty
3 łyżek
Bazylia świeża
0.5 szklanka
Mąka
0.75 szklanka
Mleko
1 
Jajko
1 szczypta
Sól
1 trochę
Pieprz

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
220.71 kcal
Tłuszcze
12.45 g
Białko
10.43 g
Węglowodany
17.58 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
10 min
Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, odstaw na pół godziny.
Krok 2
5 min
Kwiaty umyj delikatnie pod bieżącą, zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.
Krok 3
5 min
Twaróg dobrze wymieszaj z sosem czosnkowym i resztą składników. Powinnaś otrzymać gładki krem. Jeśli farsz będzie zbyt gęsty - dodaj trochę jogurtu.
Krok 4
5 min
Przełóż farsz do torebki foliowej lub rękawa, odetnij końcówkę - ułatwi to proces nadziewania kwiatów. Możesz też użyć łyżeczki.
Krok 5
15 min
Nadziane kwiaty zanurzaj w cieście trzymając delikatnie za czubki. Następnie nakładaj delikatnie na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony do zarumienienia. Odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!
Faszerowane kwiaty cukinii

Krok 1 z 5

Wymieszaj wszystkie składniki ciasta, odstaw na pół godziny.

Faszerowane kwiaty cukinii

Krok 2 z 5

Kwiaty umyj delikatnie pod bieżącą, zimną wodą. Osusz na papierowym ręczniku.

Faszerowane kwiaty cukinii

Krok 3 z 5

Twaróg dobrze wymieszaj z sosem czosnkowym i resztą składników. Powinnaś otrzymać gładki krem. Jeśli farsz będzie zbyt gęsty - dodaj trochę jogurtu.

Faszerowane kwiaty cukinii

Krok 4 z 5

Przełóż farsz do torebki foliowej lub rękawa, odetnij końcówkę - ułatwi to proces nadziewania kwiatów. Możesz też użyć łyżeczki.

Faszerowane kwiaty cukinii

Krok 5 z 5

Nadziane kwiaty zanurzaj w cieście trzymając delikatnie za czubki. Następnie nakładaj delikatnie na rozgrzany olej. Smaż z każdej strony do zarumienienia. Odsącz na papierowym ręczniku. Smacznego!

Z cukinii możesz przyrządzić wyjątkowe cuda kulinarne! Jednym z nich są faszerowane kwiaty cukinii, nadziewane przyprawionym twarożkiem lub ricottą z bazylią i smacznym Sosem Czosnkowym WINIARY. Faszerowane kwiaty cukinii obtaczamy w cieście i smażymy przez chwilę na patelni, aby otrzymać chrupiącą i złocistą panierkę. Nie odcinaj kwiatów cukinii od warzywa, aby podane wyglądały jeszcze bardziej interesująco i apetycznie! Kwiaty cukinii możesz podawać z dodatkowym dipem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika