Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Faszerowana papryka w sosie pomidorowym
Dodaj do CookBook

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

(0)
1 godz 10 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
WINIARY POMYSŁ NA... Spaghetti Napoli
300  g
Mięso mielone
3 
Papryka - mix kolorów - zielona, żółta, czerwona
100  g
Ryż
1 
Cebula
0.33  pęczek
Natka pietruszki
100  g
Ulubiony ser żółty (starty)
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
47.7 g
Wartość energetyczna
512.8 kcal
Tłuszcze
21.8 g
Białko
33.5 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Słodkie, dorodne, kolorowe papryki aż się proszą, by nadziać je czymś smacznym i wrzucić do piekarnika. My proponujemy do nich farsz z mielonego mięsa, cebuli i ryżu z siekaną natką pietruszki. Będzie bardzo aromatycznie, smacznie i bez wysiłku, czyli tak jak lubisz. Tak przygotowana faszerowana papryka w sosie pomidorowym to super pomysł na obiad dla całej rodziny – świetnie sprawdzi się na co dzień, a także na rodzinne uroczystości, święta lub spotkania ze znajomymi.

Chcesz przygotować paprykę faszerowaną mięsem mielonym w sosie pomidorowym według naszego przepisu? Sprawdź, jak to zrobić. Nie jest to skomplikowane, dlatego z tym daniem poradzą sobie wszyscy miłośnicy gotowania. Wystarczy, że przygotujesz nadzienie z ugotowanego ryżu, cebuli, mięsa mielonego i WINIARY Pomysł na... Spaghetti Napoli, a następnie zapieczesz je w różnokolorowych paprykach. Do tego kołderka z chrupiącego, ciągnącego się sera żółtego i gotowe! Mniam!!

Paprykę faszerowaną i duszoną w sosie pomidorowym podajemy na gorący obiad z miską zielonej sałaty ze śmietaną lub domowym winegretem. Możesz także spróbować przepis na faszerowaną paprykę kaszą perłową.

Przygotowanie

70 min
  • Krok 1

    10 min
    Ryż ugotuj we wrzątku bez soli. Po ugotowaniu odstaw do wystudzenia.
  • Krok 2

    3 min
    Natkę pietruszki posiekaj. Cebulę pokrój w drobna kostkę.
  • Krok 3

    3 min
    Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wrzuć na nią cebulę. Kiedy zmięknie dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso się zarumieni.
  • Krok 4

    3 min
    Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na... wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj razem ok. 3 min. Po tym czasie zestaw z kuchenki i dodaj ryż oraz posiekaną natkę pietruszki.
  • Krok 5

    5 min
    Aby przygotować paprykę odkrój od każdej górną część z ogonkiem, tworząc „czapeczkę”. Środek papryki wydrąż dokładnie, pozbywając się gniazd nasiennych.
  • Krok 6

    5 min
    Każdą paprykę nafaszeruj mięsem mielonym z ryżem. Wierzch posyp pozostałym serem, a następnie papryki przykryj odciętymi wcześniej częściami.
  • Krok 7

    40 min
    Tak przygotowane umieść w naczyniu do zapiekania, a następnie skrop oliwą i dopraw odrobiną soli. Papryki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 - 40 min.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj posypane natką pietruszki.
Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 1 z 8

Ryż ugotuj we wrzątku bez soli. Po ugotowaniu odstaw do wystudzenia.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 2 z 8

Natkę pietruszki posiekaj. Cebulę pokrój w drobna kostkę.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 3 z 8

Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i wrzuć na nią cebulę. Kiedy zmięknie dodaj mięso mielone i smaż całość, aż mięso się zarumieni.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 4 z 8

Zawartość opakowania WINIARY Pomysł na... wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Całość dokładnie wymieszaj i gotuj razem ok. 3 min. Po tym czasie zestaw z kuchenki i dodaj ryż oraz posiekaną natkę pietruszki.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 5 z 8

Aby przygotować paprykę odkrój od każdej górną część z ogonkiem, tworząc „czapeczkę”. Środek papryki wydrąż dokładnie, pozbywając się gniazd nasiennych.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 6 z 8

Każdą paprykę nafaszeruj mięsem mielonym z ryżem. Wierzch posyp pozostałym serem, a następnie papryki przykryj odciętymi wcześniej częściami.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 7 z 8

Tak przygotowane umieść w naczyniu do zapiekania, a następnie skrop oliwą i dopraw odrobiną soli. Papryki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz ok. 30 - 40 min.

Faszerowana papryka w sosie pomidorowym

Krok 8 z 8

Podawaj posypane natką pietruszki.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Halloween
  • Jajka
  • Kanapki
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaczka faszerowana wątróbką

    Kaczka faszerowana wątróbką

    3 godz 55 min Średni
  • Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Papryka faszerowana mac and cheese

    Papryka faszerowana mac and cheese

    58 min Łatwy
  • Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

    Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

    1 godz 58 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu