Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Faszerowana papryka z grilla
Dodaj do CookBook

Faszerowana papryka z grilla

(1)
35 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Monika Pękul
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
Papryka
1 
Czerwona cebula
3  łyżek
Bulion warzywny w słoiku WINIARY
2  szklanek
Woda
0.5  szklanka
Ryż
0.25  szklanka
Kasza jęczmienna pęczak
0.25  szklanka
Kasza jaglana
150  g
Mozzarella Zobacz naszą wskazówkę
trochę
Pieprz i sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
27.4 g
Wartość energetyczna
209.8 kcal
Tłuszcze
6.5 g
Białko
9.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

35 min
  • Krok 1

    4 min
    Paprykę kroimy na pół i oczyszczamy z ziaren. Jedną połówkę papryki kroimy w kostkę – trafi do farszu.
  • Krok 2

    5 min
    Czerwoną cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do podsmażonej cebuli dolewamy wcześniej przygotowany, gorący bulion warzywny WINIARY.
  • Krok 3

    15 min
    Do bulionu dodajemy ryż oraz kasze i gotujemy do miękkości. Ugotowany farsz mieszamy z przyprawami, pokrojoną papryką oraz połową sera.
  • Krok 4

    8 min
    Faszerujemy połówki papryki i zawinięte w folię aluminiową umieszczamy na grillu. Pieczemy, aż papryka zmięknie.
  • Krok 5

    3 min
    Pod koniec pieczenia na każdej połówce umieszczamy porcję sera i pieczemy jeszcze chwilę. Najlepiej podawać na ciepło.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Grill
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Wegetariańskie
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kaczka faszerowana wątróbką

    Kaczka faszerowana wątróbką

    3 godz 55 min Średni
  • Pieczona papryka faszerowana kaszą perłową

    Pieczona papryka faszerowana kaszą perłową

    1 godz 15 min Łatwy
  • Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    Faszerowana papryka kaszą kuskus i gotowanym indykiem z sosem pomidorowym

    1 godz 10 min Łatwy
  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

    Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

    1 godz 6 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu