Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

0
118 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Filet z kurczaka
100 g
Pieczarki
1 
Cebula
1 łyżka
Masło
1 
Jajko
1 trochę
Pieprz czarny
2 
Cukinia
50 g
Ser żółty

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
11.22 g
Wartość energetyczna
239.42 kcal
Tłuszcze
10.83 g
Białko
20.36 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

118 min
Krok 1
10 min
Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
10 min
Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
Krok 3
5 min
Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
Krok 4
10 min
Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami.
Krok 5
30 min
Cukinie odstaw na około 30 minut.
Krok 6
10 min
Odsącz sok, a potem napełniaj farszem.
Krok 7
30 min
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
Krok 8
3 min
Po tym czasie posyp cukinie serem.
Krok 9
10 min
Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Cukinie odstaw na około 30 minut.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Odsącz sok, a potem napełniaj farszem.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Po tym czasie posyp cukinie serem.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.

Jeżeli znudziły Ci się już ulubione przepisy na zapiekanki, mamy dla Ciebie smakowitą nowość – przepis na cukinię faszerowaną kawałeczkami filetu z kurczaka, pieczarkami, cebulką, zapiekaną z żółtym serem. Smakowitą – bo wyrazistości i kuszącego aromatu dodają Ziarenka Smaku WINIARY oraz Sos Borowikowy Wykwintny Popisowy WINIARY.



Faszerowane cukinie z sycącym farszem są miękkie, roztopiony żółty ser rozpływa się w ustach, a przyprawione składniki są rozkoszą nawet dla bardzo wymagających podniebień. Cukinie faszerowane podawaj na ciepło – prosto z piekarnika! Zobacz też faszerowane cukinie z sosem pieczarkowym!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika