Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami
Dodaj do CookBook

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

(0)
1 godz 58 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Sos Borowikowy Jak u Mamy
1  łyżka
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
1 
Filet z kurczaka
100  g
Pieczarki
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
1 
Jajko
trochę
Pieprz czarny
2 
Cukinia
50  g
Ser żółty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
7 g
Wartość energetyczna
211.7 kcal
Tłuszcze
10.4 g
Białko
18.8 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeżeli znudziły Ci się już ulubione przepisy na zapiekanki, mamy dla Ciebie smakowitą nowość – przepis na cukinię faszerowaną kawałeczkami filetu z kurczaka, pieczarkami, cebulką, zapiekaną z żółtym serem. Smakowitą – bo wyrazistości i kuszącego aromatu dodają Ziarenka Smaku WINIARY oraz Sos Borowikowy Wykwintny Popisowy WINIARY.

Faszerowane cukinie z sycącym farszem są miękkie, roztopiony żółty ser rozpływa się w ustach, a przyprawione składniki są rozkoszą nawet dla bardzo wymagających podniebień. Cukinie faszerowane podawaj na ciepło – prosto z piekarnika! Zobacz też faszerowane cukinie z sosem pieczarkowym!

Przygotowanie

118 min
  • Krok 1

    10 min
    Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.
  • Krok 2

    10 min
    Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.
  • Krok 3

    5 min
    Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.
  • Krok 4

    10 min
    Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami.
  • Krok 5

    30 min
    Cukinie odstaw na około 30 minut.
  • Krok 6

    10 min
    Odsącz sok, a potem napełniaj farszem.
  • Krok 7

    30 min
    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.
  • Krok 8

    3 min
    Po tym czasie posyp cukinie serem.
  • Krok 9

    10 min
    Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.
Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 1 z 9

Mięso, cebulę i pieczarki pokrój w drobną kostkę.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 2 z 9

Na maśle zeszklij cebulę. Dodaj mięso i pieczarki, duś do momentu odparowania płynu.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 3 z 9

Dopraw Ziarenkami smaku i pieprzem i wystudź.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 4 z 9

Cukinie przekrój na połowę i wydrąż miąższ, a środki delikatnie oprósz ziarenkami.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 5 z 9

Cukinie odstaw na około 30 minut.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 6 z 9

Odsącz sok, a potem napełniaj farszem.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 7 z 9

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Cukinie ułóż w naczyniu do zapiekania i podlej 0,5 szklanki osolonej wody. Wstaw do piekarnika na około 30 minut.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 8 z 9

Po tym czasie posyp cukinie serem.

Cukinia faszerowana kurczakiem i pieczarkami

Krok 9 z 9

Dopiecz całość około 10 minut i podawaj zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Grzyby
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Pieczenie
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Z jajkami
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    45 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu