Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Fasolkę oczyść i zblanszuj, jeśli korzystasz ze świeżej. Czosnek posiekaj. Boczniaki pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć boczniaki i smaż, aż się zarumienią, mieszając od czasu do czasu. Fasolkę pokrój na mniejsze kawałki, jeśli to konieczne.
Do boczniaków dodaj sos sojowy, bulion WINIARY oraz paprykę i dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj fasolkę i smaż całość jeszcze ok. 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Pieczywo zetrzyj na grubej tarce albo drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i wrzuć na nie pieczywo. Czosnek posiekaj i dodaj do grzanek. Natkę pietruszki posiekaj.
Kiedy pieczywo zrobi się rumianie i złociste, dodaj natkę pietruszki, wymieszaj i zestaw z kuchenki. Opcjonalnie - zmiksuj grzanki blenderem na drobną posypkę.
Fasolkę podawaj posypaną chrupiącą posypką.