Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fasola mung z warzywami z patelni

0
315 min
Łatwy

Składniki

-
2 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 łyżeczka
WINIARY Ziarenka Smaku przyprawa uniwersalna
320 g
Kiełki fasoli mung
1 
Papryka czerwona
1 
Cebula
20 dag
Pieczarki
20 g
Rukola
1 łyżeczka
Oliwa z oliwek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
9.2 g
Węglowodany
19.27 g
Tłuszcze
3.15 g
Wartość energetyczna
122.09 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

315 min
Krok 1
240 min
Fasolę mun moczymy kilka godzin.
Krok 2
25 min
Gotujemy ją do miękkości ok. 25 min. Odcedzamy i odstawiamy.
Krok 3
20 min
Cebulę kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.
Krok 4
20 min
Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek, dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę i mieszamy.
Krok 5
10 min
Doprawiamy do smaku mielonym imbirem i Ziarenkami smaku. Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę, na niej jajko i obok rukolę pokropioną oliwą.
Fasola mung z warzywami z patelni

Krok 1 z 5

Fasolę mun moczymy kilka godzin.

Fasola mung z warzywami z patelni

Krok 2 z 5

Gotujemy ją do miękkości ok. 25 min. Odcedzamy i odstawiamy.

Fasola mung z warzywami z patelni

Krok 3 z 5

Cebulę kroimy w piórka. Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki potem na pół. Pieczarki kroimy w plasterki. Czosnek siekamy drobno. Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty.

Fasola mung z warzywami z patelni

Krok 4 z 5

Na patelni na łyżce oleju podsmażamy czosnek, dodajemy cebule. Następnie dajemy paprykę i pieczarki. Wszystko razem smażymy. Podlewamy odrobiną wody. Dodajemy wcześniej ugotowana fasolę i mieszamy.

Fasola mung z warzywami z patelni

Krok 5 z 5

Doprawiamy do smaku mielonym imbirem i Ziarenkami smaku. Na drugiej patelni przygotowujemy sadzone jajka. Solimy je do smaku i posypujemy czarnuszką. Serwujemy na talerzu potrawkę, na niej jajko i obok rukolę pokropioną oliwą.

Orientalny smak w Twoim domu. Danie, które wymaga czekania kilku godzin, ale warto – efekt jest zachwycający. Fasolę mung, pochodzącą z Chin, moczymy przed przyrządzaniem kilka godzin. Dzięki temu zmięknie i łatwiej będzie ją przygotować. To warzywo jest bardzo bogate w łatwo przyswajalne białko i za to właśnie jest cenione najbardziej. Nie można też zapomnieć o walorach smakowych, które wzmocnimy dodatkowo stosując przyprawę Ziarenka smaku WINIARY.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika