Farsz z pieczarek
1 godz 21 min
Średni
.
Wartości odżywcze
Białko
4.06 g
Węglowodany
5.71 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartość energetyczna
56.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
81 min
Krok 1
8 min
Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.
Krok 3
8 min
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
60 min
Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami. Są bardziej delikatne w smaku i łagodne, więc mogą jeść je dzieci.
Komentarze 0