Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Farsz z pieczarek

(0)
1 godz 21 min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pieczarki
1 
Cebula duża
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz ziołowy do smaku
trochę
Olej do smażenia
1  porcja
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.06 g
Węglowodany
5.71 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartość energetyczna
56.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami. Są bardziej delikatne w smaku i łagodne, więc mogą jeść je dzieci.

Przygotowanie

81 min
  • Krok 1

    8 min
    Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.
  • Krok 3

    8 min
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    60 min
    Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Farsz z pieczarek

Krok 1 z 4

Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.

Farsz z pieczarek

Krok 2 z 4

Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.

Farsz z pieczarek

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz z pieczarek

Krok 4 z 4

Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    1 godz 30 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z bułeczkami grzybowymi

    1 godz 41 min Średni
  • Pieczone pierożki do barszczu

    1 godz 56 min Średni
  • Farsz z suszonych grzybów

    13 godz 28 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu