Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Farsz z pieczarek

0
1 godz 21 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Jola

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

500  g
Pieczarki
1 
Cebula duża
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz ziołowy do smaku
trochę
Olej do smażenia
1  porcja
Natka pietruszki

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.06 g
Węglowodany
5.71 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartość energetyczna
56.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
8 min
Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
5 min
Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.
Krok 3
8 min
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
60 min
Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Farsz z pieczarek

Krok 1 z 4

Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.

Farsz z pieczarek

Krok 2 z 4

Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.

Farsz z pieczarek

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz z pieczarek

Krok 4 z 4

Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.

W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami. Są bardziej delikatne w smaku i łagodne, więc mogą jeść je dzieci.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika