Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na ziemniaki
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Farsz z pieczarek
Farsz z pieczarek
Farsz z pieczarek

Farsz z pieczarek

(0)
1 godz 21 min
Średni
Kup składniki
zwz avatar 2
Zakochane w zupach zakochanewzupach.pl
Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich. Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Pieczarki
1 
Cebula duża
1  szczypta
Sól do smaku
1  szczypta
Pieprz ziołowy do smaku
trochę
Olej do smażenia
1  porcja
Natka pietruszki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.06 g
Węglowodany
5.71 g
Tłuszcze
2.94 g
Wartość energetyczna
56.63 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
W moim menu wigilijnym obowiązkowym dodatkiem do barszczu są drożdżowe paszteciki, ale uszka do barszczu zjadamy od jesieni do wiosny. Do tej pory robiłam uszka z farszem z mięsnym lub z suszonych grzybów leśnych, ale od niedawna rozsmakowaliśmy się uszkami z pieczarkami. Są bardziej delikatne w smaku i łagodne, więc mogą jeść je dzieci.

Przygotowanie

81 min
  • Krok 1

    8 min
    Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.
  • Krok 3

    8 min
    Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Krok 4

    60 min
    Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.
Farsz z pieczarek

Krok 1 z 4

Pieczarki myjemy, odstawiamy aby ociekły i ucieramy je na tarce o dużych oczkach.

Farsz z pieczarek

Krok 2 z 4

Cebulę obieramy i też ucieramy na tarce lub kroimy w bardzo małą kostkę.

Farsz z pieczarek

Krok 3 z 4

Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pieczarki oraz cebulę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz z pieczarek

Krok 4 z 4

Po usmażeniu odkładamy do całkowitego wystudzenia.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Wegańskie
  • Wegetariańskie
  • Zupa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    Leczo z pieczarkami i kiełbasą

    1 godz 30 min Łatwy
  • Barszcz czerwony z bułeczkami grzybowymi

    Barszcz czerwony z bułeczkami grzybowymi

    1 godz 41 min Średni
  • Pieczone pierożki do barszczu

    Pieczone pierożki do barszczu

    1 godz 56 min Średni
  • Farsz z suszonych grzybów

    Farsz z suszonych grzybów

    13 godz 28 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu