Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Eton Mess, czyli truskawkowy bałagan to propozycja dla wszystkich tych, którzy uwielbiają wizualne i smakowe kompozycje. Połączenie śmietanki, bezy, truskawek i dżemu truskawkowego przygotowanego z fix i masz dżem WINIARY, sprawdzi się w kuchni każdego miłośnika słodkości. Taki słodki bałagan możesz podawać jako deser po obiedzie lub jako poczęstunek np. podczas niezapowiedzianej wizyty gości, ponieważ robi się go w niesamowicie prosty i szybki sposób. Przekonaj się sama!
Przygotowanie
20 min
Krok 1
10 min
Ubij zimną śmietankę – samą lub jeśli wolisz słodsze desery – z dodatkiem cukru.
Krok 2
10 min
Bezy pokrusz. W pucharkach ułóż warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i dżem truskawkowo-rabarbarowy przygotowany z dodatkiem Fix i masz dżem WINIARY.
Krok 1
z
2
Ubij zimną śmietankę – samą lub jeśli wolisz słodsze desery – z dodatkiem cukru.
Krok 2
z
2
Bezy pokrusz. W pucharkach ułóż warstwami pokruszone bezy, bitą śmietanę i dżem truskawkowo-rabarbarowy przygotowany z dodatkiem Fix i masz dżem WINIARY.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0