Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój na drobniejsze kawałki, jeśli są duże.
Łodygi rabarbaru obierz z łykowatych skórek i pokrój w około centymetrowe kawałki.
Truskawki i rabarbar umieść w garnku. Dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając. Dodaj cukier oraz cynamon i ponownie doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
Gotuj jeszcze przez 7 minut, pilnując, by dżem się nie przypalił.
Jeszcze gorący dżem przełóż do wyparzonych słoików i ściśle zamknij.