Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

(0)
28min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest WINIARY
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

10 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Truskawki (mogą być bardzo dojrzałe)
500  g
Rabarbar
0.5  kg
Cukier
1  szczypta
Cynamon
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
0.79 g
Węglowodany
56.26 g
Tłuszcze
0.25 g
Wartość energetyczna
220.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Truskawki i rabarbar to sezonowe pyszności, które z apatytem zjadamy na co dzień. Warto część tego pysznego smaku zatrzymać na dłużej. Przygotowanie własnego dżemu truskawkowo-rabarbarowego to najlepszy sposób, aby truskawki i rabarbar towarzyszyły nam nawet w pochmurne jesienne dni. Przygotowanie dżemu jest naprawdę proste, a potrzebujesz do tego owoców, cukru i cynamonu.

Przygotowanie

28 min
  • Krok 1

    5 min
    Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój na drobniejsze kawałki, jeśli są duże.
  • Krok 2

    3 min
    Łodygi rabarbaru obierz z łykowatych skórek i pokrój w około centymetrowe kawałki.
  • Krok 3

    10 min
    Truskawki i rabarbar umieść w garnku. Dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając. Dodaj cukier oraz cynamon i ponownie doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.
  • Krok 4

    7 min
    Gotuj jeszcze przez 7 minut, pilnując, by dżem się nie przypalił.
  • Krok 5

    3 min
    Jeszcze gorący dżem przełóż do wyparzonych słoików i ściśle zamknij.
Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Krok 1 z 5

Truskawki umyj, pozbaw szypułek i pokrój na drobniejsze kawałki, jeśli są duże.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Krok 2 z 5

Łodygi rabarbaru obierz z łykowatych skórek i pokrój w około centymetrowe kawałki.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Krok 3 z 5

Truskawki i rabarbar umieść w garnku. Dokładnie wymieszaj i zagotuj, cały czas mieszając. Dodaj cukier oraz cynamon i ponownie doprowadź do wrzenia, cały czas mieszając.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Krok 4 z 5

Gotuj jeszcze przez 7 minut, pilnując, by dżem się nie przypalił.

Dżem truskawkowo-rabarbarowy

Krok 5 z 5

Jeszcze gorący dżem przełóż do wyparzonych słoików i ściśle zamknij.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Truskawki w syropie

    1 godz 30 min Łatwy
  • Dżem z gruszek

    2 godz 42 min Łatwy
  • Krem angielski - custard

    45 min Łatwy
  • Dżem z rabarbaru

    1 godz 45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu