
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Dynia w occie

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
15 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
10 minKrok 1 z 4
Dynię obrać ze skóry, pozbawić nasion i włókien ze środka, pokroić w kostkę ok. 1 cm x 1 cm. Ułożyć w słoikach.
Krok 2 z 4
Przygotować zalewę: zagotować wodę, dodać cukier, ocet, sól, goździki. Zagotować.
Krok 3 z 4
Gorącą zalewą zalać dynię w słoikach. Wytrzeć brzegi słoików, zakręcić.
Krok 4 z 4
Pasteryzować na mokro ok. 10 minut. Wyjąć słoiki, odstawić do góry dnem. Jak wystygną wynieść do piwnicy.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0