Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary
Dodaj do CookBook

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

(0)
53 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kostka
WINIARY Bulion warzywny
2 
Pierś Z Kurczaka
1  łyżka
Olej
3 
Cebula
300  g
Dynia
1 
Papryka czerwona
0.5 
Cukinia
300  ml
Mleko kokosowe
1 
Cytryna
trochę
Kolendra świeża
2  łyżek
Czerwona pasta curry
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
17.9 g
Wartość energetyczna
255 kcal
Tłuszcze
11.4 g
Białko
23.3 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Curry to indyjski sposób przyrządzania potraw. Zazwyczaj danie to składa się z podanych w sosie warzyw, mięsa lub ryb. Jest wiele smakowych odmian curry, podobnie jak wiele jest kulinarnych gustów i upodobań. Do przyrządzenia sosu możesz więc użyć kurkumy, imbiru, kolendry, goździków, cynamonu i wielu innych!

Nasz pomysł na tę potrawę to curry z dynią i bulionem warzywnym - dynię, cukinię, paprykę i pierś z kurczaka przyrządzamy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki, a całość posypujemy świeżą kolendrą. Curry z dynią i bulionem warzywnym to danie, które idealnie wkomponuje się w Twoje jesienne menu!

Przygotowanie

53 min
  • Krok 1

    10 min
    Przygotuj Bulion warzywny WINIARY.
  • Krok 2

    5 min
    Kurczaka pokrój na spore kawałki.
  • Krok 3

    10 min
    Pokrój warzywa – dynię i paprykę czerwoną w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki, a cukinię – w grube plastry.
  • Krok 4

    2 min
    Na bardzo głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzej oliwę.
  • Krok 5

    8 min
    Wrzuć kurczaka i dodaj czerwoną pastę curry. Smaż na dużym ogniu przez około 3-5 minut.
  • Krok 6

    15 min
    Wlej bulion, mleko kokosowe i dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15 minut).
  • Krok 7

    2 min
    Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny lub limonki.
  • Krok 8

    1 min
    Całość udekoruj świeżą kolendrą.
Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 1 z 8

Przygotuj Bulion warzywny WINIARY.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 2 z 8

Kurczaka pokrój na spore kawałki.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 3 z 8

Pokrój warzywa – dynię i paprykę czerwoną w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki, a cukinię – w grube plastry.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 4 z 8

Na bardzo głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzej oliwę.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 5 z 8

Wrzuć kurczaka i dodaj czerwoną pastę curry. Smaż na dużym ogniu przez około 3-5 minut.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 6 z 8

Wlej bulion, mleko kokosowe i dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15 minut).

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 7 z 8

Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny lub limonki.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 8 z 8

Całość udekoruj świeżą kolendrą.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Curry
  • Danie główne
  • Kuchnia chińska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    Kurczak curry z mlekiem kokosowym po tajsku

    45 min Średni
  • Tajska zupa rybna z curry

    Tajska zupa rybna z curry

    40 min Średni
  • Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

    Sałatka ziemniaczana ze szparagami i sosem curry

    1 godz 4 min Łatwy
  • Grzanki z grillowanymi gruszkami curry

    Grzanki z grillowanymi gruszkami curry

    26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu