Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

0
53 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Pierś Z Kurczaka
1 łyżka
Olej
3 
Cebula
300 g
Dynia
1 
Papryka czerwona
0.5 
Cukinia
300 ml
Mleko kokosowe
1 
Cytryna
1 trochę
Kolendra świeża
2 łyżek
Czerwona pasta curry

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
11.41 g
Wartość energetyczna
255.04 kcal
Białko
23.29 g
Węglowodany
17.93 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

53 min
Krok 1
10 min
Przygotuj Bulion warzywny WINIARY.
Krok 2
5 min
Kurczaka pokrój na spore kawałki.
Krok 3
10 min
Pokrój warzywa – dynię i paprykę czerwoną w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki, a cukinię – w grube plastry.
Krok 4
2 min
Na bardzo głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzej oliwę.
Krok 5
8 min
Wrzuć kurczaka i dodaj czerwoną pastę curry. Smaż na dużym ogniu przez około 3-5 minut.
Krok 6
15 min
Wlej bulion, mleko kokosowe i dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15 minut).
Krok 7
2 min
Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny lub limonki.
Krok 8
1 min
Całość udekoruj świeżą kolendrą.
Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 1 z 8

Przygotuj Bulion warzywny WINIARY.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 2 z 8

Kurczaka pokrój na spore kawałki.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 3 z 8

Pokrój warzywa – dynię i paprykę czerwoną w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki, a cukinię – w grube plastry.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 4 z 8

Na bardzo głębokiej patelni typu wok lub w garnku podgrzej oliwę.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 5 z 8

Wrzuć kurczaka i dodaj czerwoną pastę curry. Smaż na dużym ogniu przez około 3-5 minut.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 6 z 8

Wlej bulion, mleko kokosowe i dodaj pokrojone warzywa. Gotuj, aż warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (około 15 minut).

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 7 z 8

Zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny lub limonki.

Curry z dynią z Bulionem Warzywnym Winiary

Krok 8 z 8

Całość udekoruj świeżą kolendrą.

Curry to indyjski sposób przyrządzania potraw. Zazwyczaj danie to składa się z podanych w sosie warzyw, mięsa lub ryb. Jest wiele smakowych odmian curry, podobnie jak wiele jest kulinarnych gustów i upodobań. Do przyrządzenia sosu możesz więc użyć kurkumy, imbiru, kolendry, goździków, cynamonu i wielu innych!

Nasz pomysł na tę potrawę to curry z dynią i bulionem warzywnym - dynię, cukinię, paprykę i pierś z kurczaka przyrządzamy z mlekiem kokosowym i sokiem z limonki, a całość posypujemy świeżą kolendrą. Curry z dynią i bulionem warzywnym to danie, które idealnie wkomponuje się w Twoje jesienne menu!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika