Dynia marynowana
37min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
2.57 g
Węglowodany
111.35 g
Tłuszcze
0.41 g
Wartość energetyczna
433.46 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
37 min
Krok 1
10 min
Umytą i obraną dynię kroimy w kostkę.
Krok 2
12 min
Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy cukier i goździki. Do gotującej się zalewy wrzucamy pokrojoną dynię i gotujmy do zeszklenia około 10 minut aż dynia będzie chrupka i delikatnie miękka.
Krok 3
15 min
Dynie przekładamy do słoików. Odcedzamy goździki i zalewamy gorącą zalewą dynię. Zakręcamy mocno słoiki, obracamy na góry dnem i odstawiamy do wystygnięcia.
Dynia marynowana to doskonały pomysł na urozmaicenie obiadu. Możesz jej używać zamiast sałatki! Sprawdzi się również jako samodzielna przekąska miedzy posiłkami. Sprawdź nasz przepis na dynię marynowaną!
Komentarze 0