Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

0
50 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

600 ml
Mleko
6 łyżek
Cukier
4 łyżek
Masło
1 trochę
Czekolada
4 
Herbatniki w czekoladzie

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
6.48 g
Wartość energetyczna
392.49 kcal
Węglowodany
32.25 g
Tłuszcze
18.61 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

50 min
Krok 1
5 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
Krok 2
3 min
Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
Krok 3
1 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 4
5 min
To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
Krok 5
30 min
Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
Krok 6
5 min
Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
Krok 7
1 min
Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 1 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 2 z 7

Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 3 z 7

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 4 z 7

To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 5 z 7

Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 6 z 7

Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 7 z 7

Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.

Deser zebra to prosty i szybki sposób na zaskakującą i pyszną słodką przekąskę. Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku waniliowym i budyń o smaku czekoladowym WINIARY, udekoruj według własnego uznania i podawaj gościom. Nikt się nie oprze – gwarantujemy!

Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika