Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

(0)
50min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
600  ml
Mleko
75  g
Cukier
4  łyżek
Masło
trochę
Czekolada
4 
Herbatniki w czekoladzie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
5.22 g
Węglowodany
32.01 g
Tłuszcze
4.63 g
Wartość energetyczna
236.01 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser zebra to prosty i szybki sposób na zaskakującą i pyszną słodką przekąskę. Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku waniliowym i budyń o smaku czekoladowym WINIARY, udekoruj według własnego uznania i podawaj gościom. Nikt się nie oprze – gwarantujemy!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
  • Krok 2

    3 min
    Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
  • Krok 3

    1 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
  • Krok 4

    5 min
    To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
  • Krok 5

    30 min
    Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
  • Krok 7

    1 min
    Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 1 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 2 z 7

Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 3 z 7

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 4 z 7

To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 5 z 7

Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 6 z 7

Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 7 z 7

Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Lato
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tartaletki czekoladowe

    50 min Łatwy
  • Tarta z kremem budyniowym i mango

    1 godz 23 min Łatwy
  • Babeczki z budyniem

    2 godz 30 min Łatwy
  • Napoleonka

    3 godz 15 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu