Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Deser zebra waniliowo-czekoladowy
Dodaj do CookBook

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

(0)
50 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym bez cukru WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym bez cukru WINIARY
600  ml
Mleko
75  g
Cukier
4  łyżek
Masło
trochę
Czekolada
4 
Herbatniki w czekoladzie
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
32 g
Wartość energetyczna
236 kcal
Tłuszcze
4.6 g
Białko
5.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser zebra to prosty i szybki sposób na zaskakującą i pyszną słodką przekąskę. Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku waniliowym i budyń o smaku czekoladowym WINIARY, udekoruj według własnego uznania i podawaj gościom. Nikt się nie oprze – gwarantujemy!

Przygotowanie

50 min
  • Krok 1

    5 min
    0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
  • Krok 2

    3 min
    Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
  • Krok 3

    1 min
    Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
  • Krok 4

    5 min
    To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
  • Krok 5

    30 min
    Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
  • Krok 6

    5 min
    Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
  • Krok 7

    1 min
    Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 1 z 7

0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 2 z 7

Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 3 z 7

Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 4 z 7

To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 5 z 7

Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 6 z 7

Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.

Deser zebra waniliowo-czekoladowy

Krok 7 z 7

Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Czekolada
  • Deser
  • Impreza
  • Kuchnia europejska
  • Lato
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Poniżej 300 kcal
  • Popołudniowa przekąska
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Deser z serka mascarpone

    Deser z serka mascarpone

    2 godz 15 min Łatwy
  • Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    Galaretkowy deser arbuzowy z musem z kiwi

    1 godz 56 min Łatwy
  • Tęczowy deser z jabłkami

    Tęczowy deser z jabłkami

    1 godz 15 min Łatwy
  • Deser mrowisko

    Deser mrowisko

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu