Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Deser zebra to prosty i szybki sposób na zaskakującą i pyszną słodką przekąskę. Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku waniliowym i budyń o smaku czekoladowym WINIARY, udekoruj według własnego uznania i podawaj gościom. Nikt się nie oprze – gwarantujemy!
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
Krok 2
3 min
Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
Krok 3
1 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 4
5 min
To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
Krok 5
30 min
Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
Krok 6
5 min
Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
Krok 7
1 min
Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Krok 1
z
7
0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
Krok 2
z
7
Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
Krok 3
z
7
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 4
z
7
To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
Krok 5
z
7
Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
Krok 6
z
7
Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
Krok 7
z
7
Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0