Deser zebra waniliowo-czekoladowy
50min
Łatwy
1 opakowanie
1 opakowanie
600 ml
Mleko
6 łyżek
Cukier
4 łyżek
Masło
1 trochę
Czekolada
4
Herbatniki w czekoladzie
.
Wartości odżywcze
Białko
6.48 g
Węglowodany
32.25 g
Tłuszcze
18.61 g
Wartość energetyczna
392.49 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
50 min
Krok 1
5 min
0,5 szklanki mleka wymieszaj z zawartością opakowania budyniu waniliowego i trzema łyżkami cukru. To samo powtórz z budyniem czekoladowym. Resztę mleka podziel na dwa garnki lub rondle.
Krok 2
3 min
Doprowadź do wrzenia pierwszą porcję mleka razem z dwoma łyżkami masła.
Krok 3
1 min
Do gotującego się mleka z masłem wlej powoli rozrobiony budyń waniliowy i gotuj do zgęstnienia energicznie mieszając (ok. 1 minutę).
Krok 4
5 min
To samo powtórz z drugą porcją mleka z masłem i rozrobionym budyniem czekoladowym.
Krok 5
30 min
Odstaw obydwa kremy do ostygnięcia.
Krok 6
5 min
Ostygnięty budyń nałóż do wysokich naczyń warstwami na przemian.
Krok 7
1 min
Desery podawaj udekorowane ciasteczkami i tartą czekoladą. Jeśli deser ma być bezglutenowy, użyj ciastek bezglutenowych lub nie dodawaj ciastek w ogóle.
Deser zebra to prosty i szybki sposób na zaskakującą i pyszną słodką przekąskę. Do jego przygotowania wykorzystaj Budyń o smaku waniliowym i budyń o smaku czekoladowym WINIARY, udekoruj według własnego uznania i podawaj gościom. Nikt się nie oprze – gwarantujemy!
Komentarze 0