Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

(0)
1 godz 3 min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

10 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Budyń o smaku waniliowym WINIARY
1  opakowanie
Budyń o smaku czekoladowym WINIARY
1  l
Mleko
4 
Baton Kit Kat
250  g
Cukier
80  ml
Woda
120  ml
Śmietana 36%
25  g
Masło
0.25  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
4.88 g
Węglowodany
42.3 g
Tłuszcze
12.83 g
Wartość energetyczna
329.57 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem to przekąska idealna na Sylwestra. Bursztynowo-złocisty karmel, waniliowo-czekoladowa masa i dodatek batoników KitKat tworzą rozpływającą się w ustach mieszankę smaków, której trudno się oprzeć. Deser budyniowy z karmelem twórz warstwami – pokruszonych batoników, karmelu oraz dwóch smaków budyniu - z waniliowym na wierzchu. Każdy deser budyniowy ze słonym karmelem i KitKatem ozdób dodatkowo jednym całym batonikiem. Czy deser może być jeszcze bardziej rozkosznie słodki?

Przygotowanie

63 min
  • Krok 1

    10 min
    Budynie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przestudź. Stygnący budyń przemieszaj co jakiś czas, aby nie zrobił się kożuch.
  • Krok 2

    3 min
    W międzyczasie podziel batonik na paluszki i odłóż tyle kawałków ile porcji planujesz zrobić. Resztę pokrój na drobne kawałki.
  • Krok 3

    5 min
    Przygotuj karmel: do rondla wlej wodę i wsyp cukier. Wymieszaj i zagotuj.
  • Krok 4

    5 min
    Zmniejsz ogień i gotuj 3-4 minuty, aż cukier będzie złocistobrązowy. Nie musisz mieszać – wystarczy od czasu do czasu poruszać garnkiem.
  • Krok 5

    5 min
    Kiedy cukier będzie bursztynowo-złocisty, dodaj masło, sól i śmietankę cały czas energicznie mieszając. Po chwili karmel będzie gotowy.
  • Krok 6

    5 min
    Na dno pucharków wsyp część pokrojonych batoników, polej karmelem i nałóż warstwę budyniu czekoladowego. Następnie kolejna warstwa pokrojonych batoników, karmel oraz budyń waniliowy.
  • Krok 7

    30 min
    Każdy pucharek udekoruj paluszkiem batonika oraz polej karmelem. Przed podaniem wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby deser lekko się schłodził.
Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 1 z 7

Budynie przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i przestudź. Stygnący budyń przemieszaj co jakiś czas, aby nie zrobił się kożuch.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 2 z 7

W międzyczasie podziel batonik na paluszki i odłóż tyle kawałków ile porcji planujesz zrobić. Resztę pokrój na drobne kawałki.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 3 z 7

Przygotuj karmel: do rondla wlej wodę i wsyp cukier. Wymieszaj i zagotuj.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 4 z 7

Zmniejsz ogień i gotuj 3-4 minuty, aż cukier będzie złocistobrązowy. Nie musisz mieszać – wystarczy od czasu do czasu poruszać garnkiem.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 5 z 7

Kiedy cukier będzie bursztynowo-złocisty, dodaj masło, sól i śmietankę cały czas energicznie mieszając. Po chwili karmel będzie gotowy.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 6 z 7

Na dno pucharków wsyp część pokrojonych batoników, polej karmelem i nałóż warstwę budyniu czekoladowego. Następnie kolejna warstwa pokrojonych batoników, karmel oraz budyń waniliowy.

Deser budyniowy z solonym karmelem i KitKatem

Krok 7 z 7

Każdy pucharek udekoruj paluszkiem batonika oraz polej karmelem. Przed podaniem wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut, aby deser lekko się schłodził.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Czekolada
  • Deser
  • Grill
  • Impreza
  • Karnawał
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnia francuska
  • Kuchnia regionalna
  • Kuchnie świata
  • Łatwy przepis
  • Nowy Rok
  • Popołudniowa przekąska
  • Przekąski
  • Randka
  • Rodzinny posiłek
  • Śmietana
  • Spotkanie z przyjaciółmi
  • Uroczystość
  • Urodziny
  • Walentynki
  • Wegetariańskie

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    Tarta z budyniowym kremem waniliowym i śliwkami

    1 godz 30 min Łatwy
  • Sylwestrowy deser warstwowy

    Sylwestrowy deser warstwowy

    3 godz 3 min Łatwy
  • Panna cotta

    Panna cotta

    1 godz 2 min Łatwy
  • Deser warstwowy w pucharku

    Deser warstwowy w pucharku

    40 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu