Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

0
66 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

2 
Cukinia
1 
Cebula
1 szklanka
Kasza jaglana
1 
Papryka żółta
0.5 
Papryka czerwona
2 ząbków
Czosnek
1 
Cebula
1 
Czerwona cebula
1 łyżka
Sos sojowy
1 szczypta
Sól
1 szczypta
Pieprz czarny
2 łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
2 
Pomidory
1 łyżeczka
Oregano

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
250.89 kcal
Węglowodany
50.32 g
Białko
8.7 g
Tłuszcze
2.62 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

66 min
Krok 1
18 min
Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, następnie zalać ok. 2 szklankami wody, posolić i ugotować, aż wchłonie całą wodę.
Krok 2
10 min
Cebulę, czosnek, papryki oraz pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka minut mieszając. Można podlać ok. 1 szklanki wody, odparować.
Krok 3
3 min
Gdy warzywa zmiękną, doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać składniki z kaszą i spróbować czy należy jeszcze doprawić.
Krok 4
5 min
Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie.
Krok 5
30 min
Można podlać odrobiną wody oraz ułożyć plastry ulubionego sera, przykryć folią. Piec około 30 minut w 180 stopniach, aż cukinia zmięknie.
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 1 z 5

Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, następnie zalać ok. 2 szklankami wody, posolić i ugotować, aż wchłonie całą wodę.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 2 z 5

Cebulę, czosnek, papryki oraz pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka minut mieszając. Można podlać ok. 1 szklanki wody, odparować.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 3 z 5

Gdy warzywa zmiękną, doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać składniki z kaszą i spróbować czy należy jeszcze doprawić.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 4 z 5

Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 5 z 5

Można podlać odrobiną wody oraz ułożyć plastry ulubionego sera, przykryć folią. Piec około 30 minut w 180 stopniach, aż cukinia zmięknie.

Kolejny, świetny przepis na podanie cukinii. W tym wydaniu faszerujemy ją kaszą jaglaną i warzywami. Możemy użyć przyprawy Jarzynka WINIARY, która podkreśli smak i aromat warzyw. Dzięki temu całość na długo zapisze się w naszej pamięci i będzie stanowić wspaniałą ozdobę każdego stołu. Pycha!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 1

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
W Weronika
.

Wyszło pysznie! Polecam! :D

Pokaż więcej komentarzy