Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami
Dodaj do CookBook

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

(0)
1 godz 6 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Triss123
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Cukinia
1 
Cebula
1  szklanka
Kasza jaglana
1 
Papryka żółta
0.5 
Papryka czerwona
2  ząbków
Czosnek
1 
Cebula
1 
Czerwona cebula
1  łyżka
Sos sojowy
1  szczypta
Sól
1  szczypta
Pieprz czarny
2  łyżeczek
Koncentrat pomidorowy
2 
Pomidory
1  łyżeczka
Oregano
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
50.3 g
Wartość energetyczna
250.9 kcal
Tłuszcze
2.6 g
Białko
8.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Kolejny, świetny przepis na podanie cukinii. W tym wydaniu faszerujemy ją kaszą jaglaną i warzywami. Możemy użyć przyprawy Jarzynka WINIARY, która podkreśli smak i aromat warzyw. Dzięki temu całość na długo zapisze się w naszej pamięci i będzie stanowić wspaniałą ozdobę każdego stołu. Pycha!

Przygotowanie

66 min
  • Krok 1

    18 min
    Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, następnie zalać ok. 2 szklankami wody, posolić i ugotować, aż wchłonie całą wodę.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę, czosnek, papryki oraz pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka minut mieszając. Można podlać ok. 1 szklanki wody, odparować.
  • Krok 3

    3 min
    Gdy warzywa zmiękną, doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać składniki z kaszą i spróbować czy należy jeszcze doprawić.
  • Krok 4

    5 min
    Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie.
  • Krok 5

    30 min
    Można podlać odrobiną wody oraz ułożyć plastry ulubionego sera, przykryć folią. Piec około 30 minut w 180 stopniach, aż cukinia zmięknie.
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 1 z 5

Kaszę wypłukać pod bieżącą wodą, następnie zalać ok. 2 szklankami wody, posolić i ugotować, aż wchłonie całą wodę.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 2 z 5

Cebulę, czosnek, papryki oraz pomidora pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę, czosnek, gdy się zeszklą dodać pokrojoną paprykę i smażyć kilka minut mieszając. Można podlać ok. 1 szklanki wody, odparować.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 3 z 5

Gdy warzywa zmiękną, doprawić i dodać koncentrat pomidorowy. Wymieszać składniki z kaszą i spróbować czy należy jeszcze doprawić.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 4 z 5

Cukinie umyć, odciąć końcówki, przeciąć wzdłuż i wydrążyć łyżeczką. Każdą połówkę nadziać farszem, ułożyć w formie.

Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i warzywami

Krok 5 z 5

Można podlać odrobiną wody oraz ułożyć plastry ulubionego sera, przykryć folią. Piec około 30 minut w 180 stopniach, aż cukinia zmięknie.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez wieprzowiny
  • Bogate w błonnik
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Pescetarian
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Z mięsem
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    45 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu