Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto z ananasową masą

0
115 min
Łatwy

Składniki

-
20 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 szklanka
Mąka pszenna tortowa
0.75 szklanka
Mąka pszenna tortowa
1 szklanka
Cukier
0.75 szklanka
Mąka ziemniaczana
6 
Jajko
250 g
Masło
1 puszka
Ananas z puszki
0.5 
Cytryna
0.5 szklanka
Cukier puder
1 paczka
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
4.04 g
Węglowodany
30.19 g
Tłuszcze
16.06 g
Wartość energetyczna
256.56 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

115 min
Krok 1
10 min
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie je wymieszać. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
30 min
Ciasto wylać do blaszki (33 cm x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez około 30 min.
Krok 3
5 min
Z ananasów odlać sok, a następnie pokroić je w małą kostkę.
Krok 4
30 min
Ugotować na tym soku budyń i wystudzić.
Krok 5
5 min
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem. W trakcie ucierania dodawać zimny budyń i na koniec wcisnąć sok cytrynowy, aby masa nabrała większej kwaśności. Ananasy dodać do gładkiego kremu i delikatnie wszystko wymieszać.
Krok 6
5 min
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa placki i przełożyć masą ananasową.
Krok 7
30 min
Ciasto po przełożeniu dokładnie schłodzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Ciasto z ananasową masą

Krok 1 z 7

Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie je wymieszać. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.

Ciasto z ananasową masą

Krok 2 z 7

Ciasto wylać do blaszki (33 cm x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez około 30 min.

Ciasto z ananasową masą

Krok 3 z 7

Z ananasów odlać sok, a następnie pokroić je w małą kostkę.

Ciasto z ananasową masą

Krok 4 z 7

Ugotować na tym soku budyń i wystudzić.

Ciasto z ananasową masą

Krok 5 z 7

Masło utrzeć z cukrem na gładki krem. W trakcie ucierania dodawać zimny budyń i na koniec wcisnąć sok cytrynowy, aby masa nabrała większej kwaśności. Ananasy dodać do gładkiego kremu i delikatnie wszystko wymieszać.

Ciasto z ananasową masą

Krok 6 z 7

Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa placki i przełożyć masą ananasową.

Ciasto z ananasową masą

Krok 7 z 7

Ciasto po przełożeniu dokładnie schłodzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Ciasto z ananasową masą to propozycja na słodki i orzeźwiający deser. Zobacz, jak wykonać ciasto, które szybko zniknie z talerzy. Ananasowa masa budyniowa jest niezwykle kremowa, dzięki dodaniu do niej masła. Słodycz ciasta podkreśli dekoracyjna warstwa cukru pudru.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika