Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do ubitych białek dodać żółtka i delikatnie je wymieszać. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do blaszki (33 cm x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni przez około 30 min.
Z ananasów odlać sok, a następnie pokroić je w małą kostkę.
Ugotować na tym soku budyń i wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem na gładki krem. W trakcie ucierania dodawać zimny budyń i na koniec wcisnąć sok cytrynowy, aby masa nabrała większej kwaśności. Ananasy dodać do gładkiego kremu i delikatnie wszystko wymieszać.
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić na dwa placki i przełożyć masą ananasową.
Ciasto po przełożeniu dokładnie schłodzić i przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Bozena