Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto lodowe stracciatella to wyjątkowy deser, którym zdobędziesz uznanie wszystkich swoich gości. Sprawdź nasz przepis na proste i efektowne ciasto stracciatella bez pieczenia.
Przygotowanie
32 min
krok 1
20 min
Płynną śmietanę ubij tak, aby była puszysta. Oddzielnie wymieszaj żółtka, cukier i serek mascarpone i dodaj do śmietany. Na koniec dodaj ubite białka, ekstrakt waniliowy i drobno posiekaną ciemną czekoladę (odłóż ok. 1/3 do dekoracji).
Krok 2
10 min
Herbatniki rozdrobnij i rozłóż na dnie tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Na kruszonych harbatnikach rozłóż masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto stracciatella umieść w lodówce na całą noc.
Krok 3
2 min
Udekoruj startą białą i mleczną czekoladą, pokrój i od razu podawaj.
krok 1
z
3
Płynną śmietanę ubij tak, aby była puszysta. Oddzielnie wymieszaj żółtka, cukier i serek mascarpone i dodaj do śmietany. Na koniec dodaj ubite białka, ekstrakt waniliowy i drobno posiekaną ciemną czekoladę (odłóż ok. 1/3 do dekoracji).
Krok 2
z
3
Herbatniki rozdrobnij i rozłóż na dnie tortownicy wyłożonej folią spożywczą. Na kruszonych harbatnikach rozłóż masę śmietanową. Tak przygotowane ciasto stracciatella umieść w lodówce na całą noc.
Krok 3
z
3
Udekoruj startą białą i mleczną czekoladą, pokrój i od razu podawaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0