Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Cappuccino

0
100 min
Średni

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Jajko
1 szklanka
Cukier
1.5 szklanek
Mąka
2 łyżek
Kakao
1.5 łyżeczek
Ocet
2 szklanek
Mleko
70 g
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
25 dag
Masło
2 szklanek
Mleko
42 g
Cappucino
6 łyżeczek
Żelatyna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
110.12 g
Tłuszcze
270.96 g
Węglowodany
512.91 g
Wartość energetyczna
4882.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
15 min
Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo 5 żółtek – po jednym.
Krok 2
5 min
Jedno (szóste) żółtko rozrobić z octem i proszkiem do pieczenia (szybko), dodać do ubitych jaj. Na koniec dodać mąkę, kakao i lekko zamieszać.
Krok 3
25 min
Piec na blaszce 24 × 42 cm przez około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 4
10 min
MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, wystudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Krok 5
15 min
MASA KAWOWA: Zagotować mleko, następnie rozpuścić w nim kawę, odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu mleka ubić na nim śmietankę „Śnieżka” i dodać rozpuszczoną żelatynę (w 1/2 szklanki wody).
Krok 6
30 min
Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a następnie kawową. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Ciasto Cappuccino

Krok 1 z 6

Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo 5 żółtek – po jednym.

Ciasto Cappuccino

Krok 2 z 6

Jedno (szóste) żółtko rozrobić z octem i proszkiem do pieczenia (szybko), dodać do ubitych jaj. Na koniec dodać mąkę, kakao i lekko zamieszać.

Ciasto Cappuccino

Krok 3 z 6

Piec na blaszce 24 × 42 cm przez około 25 minut w temperaturze 175 stopni.

Ciasto Cappuccino

Krok 4 z 6

MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, wystudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Ciasto Cappuccino

Krok 5 z 6

MASA KAWOWA: Zagotować mleko, następnie rozpuścić w nim kawę, odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu mleka ubić na nim śmietankę „Śnieżka” i dodać rozpuszczoną żelatynę (w 1/2 szklanki wody).

Ciasto Cappuccino

Krok 6 z 6

Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a następnie kawową. Włożyć do lodówki na 30 minut.

Ciasto cappuccino to idealny deser! Warstwowy – złożony z kawy, delikatnej śmietanki i kakaowego spodu – będzie idealnym dopełnieniem obiadu lub po prostu słodkim poczęstunkiem do kawy. Sprawdź nasz przepis na ciasto cappuccino!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika