Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciasto Cappuccino

(4)
1 godz 40 min
Średni
Recipe Chef
Autorem przepisu jest lili10000
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6 
Jajko
1  szklanka
Cukier
1.5  szklanek
Mąka
2  łyżek
Kakao
1.5  łyżeczek
Ocet
2  szklanek
Mleko
70  g
Budyń o smaku śmietankowym WINIARY
25  dag
Masło
2  szklanek
Mleko
42  g
Cappucino
100  g
Śmietana śnieżka
6  łyżeczek
Żelatyna

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
122.68 g
Węglowodany
513.63 g
Tłuszcze
280.47 g
Wartość energetyczna
5025.88 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

100 min
Krok 1
15 min
Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo 5 żółtek – po jednym.
Krok 2
5 min
Jedno (szóste) żółtko rozrobić z octem i proszkiem do pieczenia (szybko), dodać do ubitych jaj. Na koniec dodać mąkę, kakao i lekko zamieszać.
Krok 3
25 min
Piec na blaszce 24 × 42 cm przez około 25 minut w temperaturze 175 stopni.
Krok 4
10 min
MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, wystudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce zimnego budyniu.
Krok 5
15 min
MASA KAWOWA: Zagotować mleko, następnie rozpuścić w nim kawę, odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu mleka ubić na nim śmietankę „Śnieżka” i dodać rozpuszczoną żelatynę (w 1/2 szklanki wody).
Krok 6
30 min
Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a następnie kawową. Włożyć do lodówki na 30 minut.
Ciasto Cappuccino

Krok 1 z 6

Białka ubić z cukrem, dodawać stopniowo 5 żółtek – po jednym.

Ciasto Cappuccino

Krok 2 z 6

Jedno (szóste) żółtko rozrobić z octem i proszkiem do pieczenia (szybko), dodać do ubitych jaj. Na koniec dodać mąkę, kakao i lekko zamieszać.

Ciasto Cappuccino

Krok 3 z 6

Piec na blaszce 24 × 42 cm przez około 25 minut w temperaturze 175 stopni.

Ciasto Cappuccino

Krok 4 z 6

MASA BUDYNIOWA: Budynie ugotować na mleku, wystudzić. Masło utrzeć w misce, dodawać po łyżce zimnego budyniu.

Ciasto Cappuccino

Krok 5 z 6

MASA KAWOWA: Zagotować mleko, następnie rozpuścić w nim kawę, odstawić do wystudzenia. Po ostudzeniu mleka ubić na nim śmietankę „Śnieżka” i dodać rozpuszczoną żelatynę (w 1/2 szklanki wody).

Ciasto Cappuccino

Krok 6 z 6

Na ostudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a następnie kawową. Włożyć do lodówki na 30 minut.

Ciasto cappuccino to idealny deser! Warstwowy – złożony z kawy, delikatnej śmietanki i kakaowego spodu – będzie idealnym dopełnieniem obiadu lub po prostu słodkim poczęstunkiem do kawy. Sprawdź nasz przepis na ciasto cappuccino!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Ogólna ocena

3.0 z 5
3
Wszystkich ocen: 4
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
44
00
00
44
00
00
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/02/2021 - 17:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/02/2021 - 17:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/02/2021 - 17:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 3 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) wt., 02/02/2021 - 17:58 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha