Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ciastka owsiane

(0)
35min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.5  łyżeczka
100  g
Płatki owsiane
100  g
Rodzynki
100  g
Otręby pszenne
100  g
Mąka tortowa
1 
Jajko
1 
Żółtko
1  łyżka
Miód
1  łyżeczka
Kakao
100  g
Orzechy laskowe

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.96 g
Węglowodany
38.35 g
Tłuszcze
15.21 g
Wartość energetyczna
278.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Krok 2
5 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.
Krok 3
5 min
Uformuj ciastka na papierze pergaminowym - 1 łyżka stołowa to jedno ciastko.
Krok 4
20 min
Piecz w piekarniku około 20 minut, do zrumienienia się ciastek.
Ciastka owsiane

Krok 1 z 4

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.

Ciastka owsiane

Krok 2 z 4

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.

Ciastka owsiane

Krok 3 z 4

Uformuj ciastka na papierze pergaminowym - 1 łyżka stołowa to jedno ciastko.

Ciastka owsiane

Krok 4 z 4

Piecz w piekarniku około 20 minut, do zrumienienia się ciastek.

Ciastka owsiane to znakomity pomysł na przekąskę lub deser. Zapieczone płatki owsiane z otrębami nadają ciasteczkom chrupkości, od której trudno jest się oderwać. Słodką podstawą przepisu są rodzynki i miód, które jednocześnie łączą wszystkie składniki. Proszek do pieczenia WINIARY nadaje ciasteczkom niepowtarzalnej puszystości. Za ich apetyczny wygląd będzie odpowiadać również łyżeczka kakao. W jedyne 20 minut upieczesz smaczny podwieczorek dla całej rodziny i znajomych.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha