Ciastka owsiane
35min
Łatwy
0.5
łyżeczka
100
g
Płatki owsiane
100
g
Rodzynki
100
g
Otręby pszenne
100
g
Mąka tortowa
1
Jajko
1
Żółtko
1
łyżka
Miód
1
łyżeczka
Kakao
100
g
Orzechy laskowe
.
Wartości odżywcze
Białko
12.14 g
Węglowodany
51.41 g
Tłuszcze
16.39 g
Wartość energetyczna
355.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Krok 2
5 min
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. C.
Krok 3
5 min
Uformuj ciastka na papierze pergaminowym - 1 łyżka stołowa to jedno ciastko.
Krok 4
20 min
Piecz w piekarniku około 20 minut, do zrumienienia się ciastek.
Ciastka owsiane to znakomity pomysł na przekąskę lub deser. Zapieczone płatki owsiane z otrębami nadają ciasteczkom chrupkości, od której trudno jest się oderwać. Słodką podstawą przepisu są rodzynki i miód, które jednocześnie łączą wszystkie składniki. Proszek do pieczenia WINIARY nadaje ciasteczkom niepowtarzalnej puszystości. Za ich apetyczny wygląd będzie odpowiadać również łyżeczka kakao. W jedyne 20 minut upieczesz smaczny podwieczorek dla całej rodziny i znajomych.
Komentarze 0