Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chłodnik wiśniowy

0
81 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Wiśnie
100 ml
Woda
1 łyżeczka
Sok z cytryny
5 
Goździki
0.5 łyżeczka
Cynamon
1 łyżeczka
Cukier wanilinowy WINIARY
2 łyżeczek
Cukier
500 ml
Jogurt naturalny
125 g
Twaróg
1 trochę
Bazylia świeża

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
168.11 kcal
Białko
8.71 g
Tłuszcze
5.24 g
Węglowodany
23.71 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

81 min
Krok 1
5 min
Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.
Krok 2
5 min
Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj.
Krok 3
5 min
Gotuj ok. 5 minut.
Krok 4
5 min
Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
60 min
Wstaw zupę oraz naczynia, w której będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę twarogiem oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i posiekanej bazylii.
Chłodnik wiśniowy

Krok 1 z 6

Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.

Chłodnik wiśniowy

Krok 2 z 6

Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj.

Chłodnik wiśniowy

Krok 3 z 6

Gotuj ok. 5 minut.

Chłodnik wiśniowy

Krok 4 z 6

Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.

Chłodnik wiśniowy

Krok 5 z 6

Wstaw zupę oraz naczynia, w której będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.

Chłodnik wiśniowy

Krok 6 z 6

Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę twarogiem oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i posiekanej bazylii.

Smak wiśni to dla wielu z nas wspomnienie czasów dzieciństwa. Kto z nas w latach młodości nie zajadał się zerwanymi prosto z drzewa, soczystymi wiśniami? Nie ma nic lepszego niż przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie! Na szczęście dzisiaj nie musisz wspinać się na drzewa, aby spotkać się z orzeźwiającym smakiem tych owoców. Wypróbuj nasz sposób na chłodnik wiśniowy i dowiedz się jak w prosty i szybki sposób stworzyć smaczny posiłek w upalny dzień!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika