Chłodnik wiśniowy
1 godz 21 min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
8.71 g
Węglowodany
23.71 g
Tłuszcze
5.24 g
Wartość energetyczna
168.11 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
81 min
Krok 1
5 min
Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.
Krok 2
5 min
Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj.
Krok 3
5 min
Gotuj ok. 5 minut.
Krok 4
5 min
Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
60 min
Wstaw zupę oraz naczynia, w której będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj z pokrojonym w kostkę twarogiem oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i posiekanej bazylii.
Smak wiśni to dla wielu z nas wspomnienie czasów dzieciństwa. Kto z nas w latach młodości nie zajadał się zerwanymi prosto z drzewa, soczystymi wiśniami? Nie ma nic lepszego niż przypomnienie sobie smaków dzieciństwa w letnie popołudnie! Na szczęście dzisiaj nie musisz wspinać się na drzewa, aby spotkać się z orzeźwiającym smakiem tych owoców. Wypróbuj nasz sposób na chłodnik wiśniowy i dowiedz się jak w prosty i szybki sposób stworzyć smaczny posiłek w upalny dzień!
Komentarze 0