Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki
1 godz
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
25.66 g
Węglowodany
8.83 g
Tłuszcze
15.04 g
Wartość energetyczna
265.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
60 min
Krok 1
7 min
Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.
Krok 2
2 min
Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 3
30 min
Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.
Krok 4
6 min
Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 5
15 min
Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.
Soczyste rybne burgery z dodatkiem świeżej i orzeźwiającej pasty z awokado. Podawaj je z frytkami z ziemniaków lub batatów, a jeśli dbasz o linię, zastąp je sałatką lub lekkim colesławem.
Komentarze 0