Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Soczyste rybne burgery z dodatkiem świeżej i orzeźwiającej pasty z awokado. Podawaj je z frytkami z ziemniaków lub batatów, a jeśli dbasz o linię, zastąp je sałatką lub lekkim colesławem.
Przygotowanie
60 min
Krok 1
7 min
Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.
Krok 2
2 min
Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 3
30 min
Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.
Krok 4
6 min
Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 5
15 min
Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.
Krok 1
z
5
Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.
Krok 2
z
5
Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 3
z
5
Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.
Krok 4
z
5
Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 5
z
5
Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0