Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

0
60 min
Łatwy

Składniki

-
1 porcja
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Filet z łososia
1 łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Limonka
1 łyżka
Koperek
2 ząbków
Czosnek
1 pęczek
Kolendra świeża
1 trochę
Sól
2 
Awokado
1 
Limonka
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
153.95 g
Węglowodany
53.01 g
Tłuszcze
90.22 g
Wartość energetyczna
1595.9 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

60 min
Krok 1
7 min
Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.
Krok 2
2 min
Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.
Krok 3
30 min
Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.
Krok 4
6 min
Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.
Krok 5
15 min
Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.
Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 1 z 5

Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 2 z 5

Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 3 z 5

Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 4 z 5

Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 5 z 5

Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.

Soczyste rybne burgery z dodatkiem świeżej i orzeźwiającej pasty z awokado. Podawaj je z frytkami z ziemniaków lub batatów, a jeśli dbasz o linię, zastąp je sałatką lub lekkim colesławem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika