Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

(0)
1 godz
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Winiary
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
700  g
Filet z łososia
1  łyżka
Przyprawa w płynie MAGGI
1 
Limonka
1  łyżka
Koperek
2  ząbków
Czosnek
1  pęczek
Kolendra świeża
trochę
Sól
2 
Awokado
1 
Limonka
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
25.66 g
Węglowodany
8.83 g
Tłuszcze
15.04 g
Wartość energetyczna
265.98 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Soczyste rybne burgery z dodatkiem świeżej i orzeźwiającej pasty z awokado. Podawaj je z frytkami z ziemniaków lub batatów, a jeśli dbasz o linię, zastąp je sałatką lub lekkim colesławem.

Przygotowanie

60 min
  • Krok 1

    7 min
    Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.
  • Krok 2

    2 min
    Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.
  • Krok 3

    30 min
    Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.
  • Krok 4

    6 min
    Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.
  • Krok 5

    15 min
    Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.
Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 1 z 5

Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 2 z 5

Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 3 z 5

Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 4 z 5

Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Krok 5 z 5

Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez skorupiaków

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Tacos al pastor z wieprzowiną i salsą ananasową

    55 min Średni
  • Burgery z pieczonego łososia

    36 min Łatwy
  • Hamburger domowy z chrupiącym boczkiem

    25 min Łatwy
  • Tacos z szarpaną wołowiną, awokado i granatem

    4 godz Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu