Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Brukselka w cieście

(0)
33min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Ten przepis możesz dodać do Planera posiłków dostępnego na naszej stronie.

Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
500  g
Brukselka
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
2 
Jajko
125  ml
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.56 g
Węglowodany
20.46 g
Tłuszcze
31.72 g
Wartość energetyczna
385.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Brukselka nie powinna się kojarzyć tylko z zupą jarzynową – przepis na brukselkę w cieście to propozycja przystawki do dania głównego z mięsem lub przekąski, banalnie prosta do wykonania. Brukselkę gotujesz w gorącej wodzie do miękkości, następnie obtaczasz w cieście z mąki ziemniaczanej i pszennej, jajek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, po czym smażysz aż do zarumienienia się brukselek w cieście. Skosztuj tej obiadowej jarzynki i sprawdź jeszcze inne dania z brukselką!

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    10 min
    Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.
  • Krok 2

    7 min
    Odsącz i ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  • Krok 5

    1 min
    Brukselkę podawaj jako przystawkę.
Brukselka w cieście

Krok 1 z 5

Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.

Brukselka w cieście

Krok 2 z 5

Odsącz i ostudź.

Brukselka w cieście

Krok 3 z 5

Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.

Brukselka w cieście

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Brukselka w cieście

Krok 5 z 5

Brukselkę podawaj jako przystawkę.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Entrant
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Zima
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka porowa

    48 min Łatwy
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    15 min Łatwy
  • Brukselka do obiadu

    30 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej brukselki

    29 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu