Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brukselka nie powinna się kojarzyć tylko z zupą jarzynową – przepis na brukselkę w cieście to propozycja przystawki do dania głównego z mięsem lub przekąski, banalnie prosta do wykonania. Brukselkę gotujesz w gorącej wodzie do miękkości, następnie obtaczasz w cieście z mąki ziemniaczanej i pszennej, jajek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, po czym smażysz aż do zarumienienia się brukselek w cieście. Skosztuj tej obiadowej jarzynki i sprawdź jeszcze inne dania z brukselką!
Przygotowanie
33 min
Krok 1
10 min
Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
7 min
Odsącz i ostudź.
Krok 3
5 min
Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.
Krok 4
10 min
Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Krok 5
1 min
Brukselkę podawaj jako przystawkę.
Krok 1
z
5
Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
z
5
Odsącz i ostudź.
Krok 3
z
5
Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.
Krok 4
z
5
Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
Krok 5
z
5
Brukselkę podawaj jako przystawkę.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0