Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Brukselka w cieście

Brukselka w cieście

(0)
33min
Łatwy
Kup składniki
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  łyżka
Majonez Dekoracyjny Winiary
500  g
Brukselka
2  łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
1  łyżka
Mąka ziemniaczana
2 
Jajko
125  ml
Olej
trochę
Sól
trochę
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
8.56 g
Węglowodany
20.46 g
Tłuszcze
31.72 g
Wartość energetyczna
385.64 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Brukselka nie powinna się kojarzyć tylko z zupą jarzynową – przepis na brukselkę w cieście to propozycja przystawki do dania głównego z mięsem lub przekąski, banalnie prosta do wykonania. Brukselkę gotujesz w gorącej wodzie do miękkości, następnie obtaczasz w cieście z mąki ziemniaczanej i pszennej, jajek i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, po czym smażysz aż do zarumienienia się brukselek w cieście. Skosztuj tej obiadowej jarzynki i sprawdź jeszcze inne dania z brukselką!

Przygotowanie

33 min
  • Krok 1

    10 min
    Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.
  • Krok 2

    7 min
    Odsącz i ostudź.
  • Krok 3

    5 min
    Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.
  • Krok 4

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.
  • Krok 5

    1 min
    Brukselkę podawaj jako przystawkę.
Brukselka w cieście

Krok 1 z 5

Brukselkę oczyść, ugotuj w osolonej wodzie.

Brukselka w cieście

Krok 2 z 5

Odsącz i ostudź.

Brukselka w cieście

Krok 3 z 5

Wymieszaj mąki, jajka i Majonez do konsystencji gęstego ciasta.

Brukselka w cieście

Krok 4 z 5

Na patelni rozgrzej olej. Brukselki zanurzaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Brukselka w cieście

Krok 5 z 5

Brukselkę podawaj jako przystawkę.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Appetizer
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Dodatek
  • Entrant
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Popołudniowa przekąska
  • Przystawka
  • Warzywa
  • Wegetariańskie
  • Wiosna
  • Zima
  • Z jajkami

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sałatka porowa

    Sałatka porowa

    48 min Łatwy
  • Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    Sałatka z czerwoną fasolą i kukurydzą

    15 min Łatwy
  • Brukselka do obiadu

    Brukselka do obiadu

    30 min Łatwy
  • Zupa ze świeżej brukselki

    Zupa ze świeżej brukselki

    29 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu