Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brukselka do obiadu to pomysł na pyszne warzywo, które możesz przygotować o każdej porze roku. Jednak w sezonie na brukselkę gotuj młodą, świeżą i pyszną i zajadaj się nią do woli. Natomiast w zimie, kiedy nie masz dostępu do świeżych warzyw, korzystaj z mrożonek, które również sprawdzą się w przygotowaniu brukselki do obiadu.
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Brukselkę oczyść.
Krok 2
20 min
Ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.
Krok 1
z
3
Brukselkę oczyść.
Krok 2
z
3
Ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.
Krok 3
z
3
Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0