Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brukselka do obiadu

(0)
30min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest ewasylwia
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

70  dag
Brukselka
3  łyżek
Bułka tarta
5  łyżek
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
9.42 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcze
20.43 g
Wartość energetyczna
309.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

30 min
Krok 1
5 min
Brukselkę oczyść.
Krok 2
20 min
Ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.
Brukselka do obiadu

Krok 1 z 3

Brukselkę oczyść.

Brukselka do obiadu

Krok 2 z 3

Ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.

Brukselka do obiadu

Krok 3 z 3

Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.

Brukselka do obiadu to pomysł na pyszne warzywo, które możesz przygotować o każdej porze roku. Jednak w sezonie na brukselkę gotuj młodą, świeżą i pyszną i zajadaj się nią do woli. Natomiast w zimie, kiedy nie masz dostępu do świeżych warzyw, korzystaj z mrożonek, które również sprawdzą się w przygotowaniu brukselki do obiadu.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha