Brukselka do obiadu
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
9.42 g
Węglowodany
28.1 g
Tłuszcze
20.43 g
Wartość energetyczna
309.52 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
5 min
Brukselkę oczyść.
Krok 2
20 min
Ugotuj w osolonej wodzie około 15-20 minut.
Krok 3
5 min
Na patelni rozgrzej masło, dodaj bułkę tartą, przesmaż razem i dodaj do ugotowanej brukselki, wymieszaj.
Brukselka do obiadu to pomysł na pyszne warzywo, które możesz przygotować o każdej porze roku. Jednak w sezonie na brukselkę gotuj młodą, świeżą i pyszną i zajadaj się nią do woli. Natomiast w zimie, kiedy nie masz dostępu do świeżych warzyw, korzystaj z mrożonek, które również sprawdzą się w przygotowaniu brukselki do obiadu.
Komentarze 0