Bób z bułką tartą do obiadu
26min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Białko
53.24 g
Węglowodany
120.6 g
Tłuszcze
11.52 g
Wartość energetyczna
776.1 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
26 min
Krok 1
10 min
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli. Na wrzątek wrzucamy bób i gotujemy ok. 10 minut.
Krok 2
5 min
Odcedzamy i studzimy.
Krok 3
5 min
Po wystudzeniu obieramy.
Krok 4
5 min
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą i mieszamy.
Krok 5
1 min
Na to wrzucamy obrany bób. Przekładamy na talerze i posypujemy drobno posiekanym koperkiem.
W sezonie letnim warto rozsmakowywać się w warzywach i owocach, które pojawiają się na krótko i to raz do roku. Dlatego też pyszny bób warto przygotować na 101 różnych sposobów, aby szybko się nie znudził. Bób z bułką tartą do obiadu to smakowita propozycja na pyszne danie. Pamiętaj, aby bób zaraz po ugotowaniu obficie przelać zimną wodą – wtedy nie straci swojego pięknego zielonego koloru!
Komentarze 0