Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę odciśnij, pokrój, włóż do garnka, dodaj namoczone i pokrojone grzyby, śliwki i liść laurowy.
Wlej 2 szklanki wody i gotuj do miękkości.
Mięso i boczek pokrój w kostkę i podsmaż, podlej wodą, dodaj Kostki Mięsne.
Duś do miękkości.
Kiełbasę pokrój, cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na smalcu.
Do kapusty dodaj cebulę, kiełbasę, mięso, boczek i koncentrat pomidorowy.
Dopraw pieprzem, majerankiem i duś jeszcze ok. 30 minut. Podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.