Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na biały lukier jest jednym z tych, które są proste i pomocne w wielu kryzysowych sytuacjach. Zawsze może się bowiem przydarzyć, że smaczne i wspaniałe ciasto popęka w pieczeniu lub jego powierzchnia będzie odbiegała od naszych oczekiwań. Wtedy z pomocą przychodzi przepis na biały lukier, którym jesteś w stanie zakryć niedoskonałości słodkiego wypieku.
Przygotowanie
12 min
Krok 1
10 min
Miksujemy białko na sztywno, dodając po trochu cukru pudru. Dodajemy tyle cukru, aż powstanie gęsta masa lukrowa.
Krok 2
2 min
Do przygotowanej masy dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i gotowe.
Krok 1
z
2
Miksujemy białko na sztywno, dodając po trochu cukru pudru. Dodajemy tyle cukru, aż powstanie gęsta masa lukrowa.
Krok 2
z
2
Do przygotowanej masy dodajemy 1 łyżkę soku z cytryny i gotowe.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
1
x
xxxx
No ale jak białko? Przecież lukier nakłada się po pieczeniu. Jeść takie surowe białko?
Winiary
Expert
Podstawą klasycznego lukru jest właśnie białko, ale należy pamiętać, żeby najpierw dokładnie sparzyć jajko pod gorącą wodą.
Komentarze 1