Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

0
56 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kiełbasa biała
8 plastrów
Boczek wędzony
2 plastrów
Ser Żółty
1 
Cebula
0.25 
Papryka czerwona
3 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Majeranek

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
16.57 g
Węglowodany
10.38 g
Tłuszcze
86.01 g
Wartość energetyczna
876.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

56 min
Krok 1
5 min
Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.
Krok 3
2 min
Paprykę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.
Krok 5
5 min
Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.
Krok 6
3 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 7
30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim.
Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 1 z 8

Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 2 z 8

Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 3 z 8

Paprykę pokrój w paseczki.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 4 z 8

Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 5 z 8

Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 6 z 8

Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 8 z 8

Podawaj z Sosem tatarskim.

Malutkie, kuszące i... sycące „małe co nieco”, czyli biała kiełbasa zapiekana w boczku. W plastry wędzonego boczku zawijamy farsz z podsmażanej z cebulą czerwonej papryki oraz kawałki białej kiełbasy, nadziewanej żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorącą przekąskę na wielkanocny stół lub inną domową okazję z Sosem tatarskim WINIARY lub musztardą. Gwarantujemy – nikt się nie oprze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika