Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Biała kiełbasa zapiekana w boczku
Dodaj do CookBook

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

(2)
56 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Сандра
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
trochę
Sos tatarski WINIARY
4 
Kiełbasa biała
8  plastrów
Boczek wędzony
2  plastrów
Ser Żółty
1 
Cebula
0.25 
Papryka czerwona
3  łyżek
Olej
trochę
Pieprz czarny
trochę
Słodka papryka
trochę
Majeranek
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
3.9 g
Wartość energetyczna
403.7 kcal
Tłuszcze
32.7 g
Białko
23.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Malutkie, kuszące i... sycące „małe co nieco”, czyli biała kiełbasa zapiekana w boczku. W plastry wędzonego boczku zawijamy farsz z podsmażanej z cebulą czerwonej papryki oraz kawałki białej kiełbasy, nadziewanej żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorącą przekąskę na wielkanocny stół lub inną domową okazję z Sosem tatarskim WINIARY lub musztardą. Gwarantujemy – nikt się nie oprze!


Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.

Przygotowanie

56 min
  • Krok 1

    5 min
    Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.
  • Krok 2

    5 min
    Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.
  • Krok 3

    2 min
    Paprykę pokrój w paseczki.
  • Krok 4

    5 min
    Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.
  • Krok 5

    5 min
    Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.
  • Krok 6

    3 min
    Ułóż w naczyniu do zapiekania.
  • Krok 7

    30 min
    Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj z Sosem tatarskim.
Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 1 z 8

Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 2 z 8

Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 3 z 8

Paprykę pokrój w paseczki.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 4 z 8

Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 5 z 8

Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 6 z 8

Ułóż w naczyniu do zapiekania.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 7 z 8

Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.

Biała kiełbasa zapiekana w boczku

Krok 8 z 8

Podawaj z Sosem tatarskim.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przekąski
  • Warzywa
  • Wielkanoc
  • Z mięsem
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Biała kapusta gotowana na słodko

    Biała kapusta gotowana na słodko

    52 min Łatwy
  • Krem z selera z białą czekoladą i sosem balsamicznym

    Krem z selera z białą czekoladą i sosem balsamicznym

    1 godz 7 min Łatwy
  • Mini-pie z białą kiełbasą

    Mini-pie z białą kiełbasą

    1 godz 5 min Łatwy
  • Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką

    Sałatka z białą kiełbasą, jajkiem i czerwoną papryką

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu