Biała kiełbasa zapiekana w boczku
56min
Łatwy
1 słoik
4
Kiełbasa biała
8 plastrów
Boczek wędzony
2 plastrów
Ser Żółty
1
Cebula
0.25
Papryka czerwona
3 łyżek
Olej
1 trochę
Pieprz czarny
1 trochę
Słodka papryka
1 trochę
Majeranek
.
Wartości odżywcze
Białko
16.57 g
Węglowodany
10.38 g
Tłuszcze
86.01 g
Wartość energetyczna
876.65 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
56 min
Krok 1
5 min
Kiełbaski przekrój na połowy, natnij wzdłuż i w każde nacięcie włóż pasek żółtego sera.
Krok 2
5 min
Cebulę obierz, przekrój na połowę i cienko pokrój.
Krok 3
2 min
Paprykę pokrój w paseczki.
Krok 4
5 min
Cebulę z papryką podsmaż na oleju, dopraw przyprawą Ziarenka Smaku, pieprzem, papryką i majerankiem.
Krok 5
5 min
Na plastrze boczku rozłóż farsz, połóż kawałek kiełbaski i owiń boczkiem, zepnij wykałaczką.
Krok 6
3 min
Ułóż w naczyniu do zapiekania.
Krok 7
30 min
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i zapiekaj przez 25–30 minut.
Krok 8
1 min
Podawaj z Sosem tatarskim.
Malutkie, kuszące i... sycące „małe co nieco”, czyli biała kiełbasa zapiekana w boczku. W plastry wędzonego boczku zawijamy farsz z podsmażanej z cebulą czerwonej papryki oraz kawałki białej kiełbasy, nadziewanej żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku i podajemy na gorącą przekąskę na wielkanocny stół lub inną domową okazję z Sosem tatarskim WINIARY lub musztardą. Gwarantujemy – nikt się nie oprze!
Komentarze 0